Filipiinid tervitasid neljapäeval enam kui 200 välisturisti, saades viimaseks Kagu-Aasia riigiks, kes taasavati. Paik oli turistidele suletud pea kaks aastat pandeemia tõttu.

Valge liivaga randade ja rikkaliku mereelu poolest populaarsetel Filipiinidel on koroonaviiruse juhtumite arv järsult vähenenud.

Manila lennujaama turismiametnikud tervitasid reisijaid USA-st ja Hiinast, et puhata rannas või kohtuda pere ja sõpradega.

"Ma arvan, et see annab kohalikule turismile ja Filipiinide majandusele hea tõuke," ütles Austraalias elav Malaisia sotsiaalmeedia suunamudija Shawn James Stickney, kes lendas oma tüdruksõpra üllatama.

"Pooled meie külalistest on välismaalased, kes puhkavad siin, seega on meil väga hea meel, et meie riik on lõpuks välisturistidele avatud," ütles kohaliku rattalaenutuse juht Russel Leyco.

Enam kui pooled riigi 110 miljonist inimesest on nüüdseks täielikult vaktsineeritud. Turistid, kes soovivad Filipiinidele lennata, peavad näitama tõendit vaktsineerimise kohta.

"Loodame, et turistide arvud kasvavad ka järgmistel päevadel, nädalatel ja kuudel," ütles turismitööstuse kontserni juht Jose Clemente.

Filipiinidel oli 2019. aastal 8,26 miljonit külastajat, kuid 2020. aastal langes see piiride sulgemise tagajärjel 82%.