Kui veedad nädalavahetuse Pärnus
Reedel avatakse Pärnus lumelinn. Garanteerime, et see ei jäta ükskõikseks mitte üheski vanuses inimest – alati paneb imestama, mida kõike sellest materjalist annab valmis ehitada.

Kui juba Pärnus oled, käi läbi näituselt, mis jutustab loo Soomaa ühepuupaadist – hiljuti pääses see unikaalne laevuke ka UNESCO nimistusse. Oleks hea, kui igaüks teaks hästi meie kultuuri erilisi pärle, mis sinna nimekirja pääsenud on.

Kui otsid tegevust Tallinnas
Tallinnas ja Tartus on käimas dokumentaalfilmide festival DocPoint, kus on fookuses sotsiaalsed, ühiskonnakriitilised ja päevakajalised filmid.

Kai Kunstikeskuses on näeb aga Graafikatriennaali peanäitust nimega "Soe. Temperatuurikontroll kolmes vaatuses", mis lahkab absurdivõtmes Ida-Euroopa arengut mõjutanud kultuurilisi ja poliitilisi pöördeid.

Reedel, 4. veebruaril kell 18 avatakse Tallinna Kunstihoone galeriis rühmanäitus „Pikipiirijooksja, rotipüüdja ja müüriladuja".

Põhjala tehases toimub laupäeval populaarne disainiturg: kodukujundus, vintage, upcycling, käsitöö, kohvik, kunstinäitus ja DJ. Kui need märksõnad sind külmaks ei jäta, siis sea sammud Põhja-Tallinna poole.

Kevadine disainiturg Kultuurikatlas

Kas teadsid, et küünlapäeval valmistatud küünlad põlevad heledama leegiga? Niimoodi arvasid igatahes vanad eestlased. Kas neil on õigus? Tule pühapäeval Vabaõhumuuseumisse küünlapäeva tähistama ja saad teada: Muuseumi taludes näeb ja saab proovida erinevaid küünlavalmistusmeetodeid.

Kui sa oled muuseumifänn, siis ilmselt tahad ka oma lapsed selle pisikuga nakatada. Pühapäeval on KUMUs lastehommik, kus tehakse tutvust ühe näitusega ja leitakse üles seal peidus olevad lood, küsimused ja tähendused. Lisaks saavad lapsed võimaluse ateljees põnevaid loovtöid katsetada.

Tugitoolisportlased leiab sel nädalavahetusel ilmselt Lasnamäe Kergejõustikuhallist – seal toimub Rahvusvaheline mitmevõistlus ja Eesti talvised mitmevõistluse MV 2022. Osta pilet ja naudi kergejõustiku võlusid.

Kui juba Lasnamäe liikuda, siis proovi pühapäeval linnaorienteerumist Laagnas. Osalejatel on võimalik valida 4 erineva pikkus- ja raskusastmega raja vahel (1km – 6km), mida läbitakse individuaalselt. See linnaorienteerumist sari on ideaalne võimalus tutvuda Tallinna erinevate linnaosade ja paikadega.

Kõrvemaa suusamaraton

Tegevused mujal Eestis
Laupäeval toimub Tartumaal tasuta matk, mis sobib kõigile, kellele meeldib liikumine, iseseisev orienteerumine ja looduse avastamine. Tule pere või sõpruskonnaga! Algus ja lõpp Vapramäe Loodusmaja juures.

Suusatamise fännid hakaku aga suuski määrima – pühapäeval toimub Kõrvemaa suusamaraton. See on vabatehnika maraton, kuhu saab end registreerida ka kohapeal. Ärgem laskem nii ilusat talve raisku – tule kindlasti. Põhidistantsiks on 38km pikkune suusarada, kuid proovile saab end panna ka 19km ja 9km rajal. Lisaks toimub ka 3km noortesõit ning lühemad lastesõidud!

Sel nädalavahetusel toimub Munakal rahvusvaheline mäesuusavõistlus FIS Balti Karikasarja III etapp. Olgu öeldud, et see on esimene kord kui Balti Karikasarja võistlust Eestis peetakse. Registreerunud on rekordiline 145 osalejat üle kogu Baltikumi. Tule omadele kaasa elama.