Jalutuskäik läbi linna ei võta kaua aega ning võimaldab nautida vähem või rohkem karget talvist ilma koos arhitektuuriliste ja looduslike vaatamisväärsustega. Jaluta vanalinnast näiteks Vallikääru, kust teed viivad ikka ja jälle mere või jõeni. Teekonna võid lõpetada rannapromenaadil või rannaniidu matkarajal — sealt ei jää kaugele hotellide restoranid-kohvikud, kust saab kosutuseks mõne kuuma joogi.


Romantikud leiavad hubase peatuspaiga näiteks Tervise Paradiisi Romantic baaris. Linna parimat vaadet merele, õhtuti päikeseloojangulegi, saab nautida ükskõik millise ilmaga. Maitsev jook või kook annab veel lisaväärtust ning nii need argimõtted ununeda võivadki.


Loodushuvilistele leiab Pärnust imelise peatumispaiga Pernova loodusmaja näol. A. H. Tammsaare tänava lõpus asetseb omapärane murukatusega maja, kuhu sisenedes leiad talvistele ilmadele vaatamata ikka rohelust ning võid kohata ka armsaid loomakesi. Väljapanekud ning 2019. aastal avatud 360° kino pakuvad põnevust nii lastele kui täiskasvanutele.


Pärnu südalinnas asuv Maarja-Magdaleena Gild on hubane pelgupaik sombuste päevade või käreda pakase eest. Töötubades saab meistrite juhendamisel valla lasta oma loomingulise poole. Õpetatakse nii keraamika valmistamist kui näiteks käpiknukkude õmblemist, kuid jooksvalt pakutakse muidki põnevaid töötubasid. Kehakosutuseks pakub Tervisetoidukoda hõrke terviseroogi ning Gildi poest on võimalik soetada meistrite valmistatud käsitöötooteid.

  • Talvised õuetegevused


Talveilma saab nautida ka näiteks jääl kala püüdes Fishing Villages’is või Rääma pargis disc-golfi mängides. Ning ega surfamistki pea harrastama vaid suvel! Pärnu rannas saab lohesurfata lumelauaga.

  • CCCP Põgenemistoad


Julgematele külalistele pakub Pärnu uusi ja huvitavaid põgenemistubasid. Kui oled kunagi mõelnud, mis tunne võiks olla vanglast põgenemisel või kuidas on võimalik põgeneda KGB ohvitseride käest, on CCCP põgenemistoad just õige paik selle teada saamiseks. Novembris avati ka uus põgenemistuba, kus on võimalik osa saada meditsiinilisest eksperimendist — juhul, kui sa ei ole piisavalt kiire, et leida teine pääsetee.


Kes otsib endale lõõgastust motospordi näeol, saab Pärnus aastaringselt ringi kihutada kartidega hobikeskuses CityKart. Teha saab seda otse Pärnu kesklinnas või Pärnu Kardikeskuse siserajal.

  • Spaakülastus


Pärast kõiki Pärnus kogetud elamusi on kindlasti raske kohe koju tagasi sõita. Vali omale hoopis sobilik majutuspaik ja saad õhtul ning järgmisel päevalgi veel puhata. Mõnus spaakülastus võtab kasvõi korraks maha argielu rutu ning toob uue energialaengu talvistesse pimedatesse õhtutesse. Näiteks Hedon spaahotelli butiikspaas saad nautida tõelist vaikust ning turgutada oma keha erinevate kehahooldustoodetega. Estonia Resort Hotel & Spa spaa- ja saunakeskuses võid enda leida aga justkui rabajärve ääres istumas või eestimaist suitsusauna katsetamas. Peale selle oled oodatud nende Surnumere soolabasseini, mis on ainus Pärnus. Tervise Paradiisi veekeskus on üks suurimaid Eestis, kuhu sel aastal ehitati juurde 100-meetrine tuubi-liutoru. Veekeskuse saunad moodustavad aga omaette saunakeskuse ala, kus saad mõnusalt aega veeta.

Allikas: Puhka Eestis