Kuhu minna laupäeval?

Uued teadmised saab liikumisega kombineerida Tallinnas Nõmmel, kus toimub talvine jalgsiretk „Rahumäe funk ja kunst”. Matkal tutvutakse esimese vabariigi aegse jõukama keskklassi majade ja eri arhitektide loominguga. Kuuldakse lugusid elust ja olust neis majades tänapäeva elanikelt. Samuti põnevaid külgi Eesti ajaloost saavad teada kõik need, kes osalevad kogu perega Lutheri kvartali saladuste tuuril.

Matkajaid ootab Järvamaa, kus toimub pika traditsiooniga Tammsaare rahvamatk. Umbes viie kilomeetri pikkune teekond viib olenevalt ilmast kas üle Kodru raba või kulgeb mööda maanteed.

Sõjaajaloost huvitujad on kogu perega oodatud Lahemaale Eesti ja Soome koostööd tutvustavale hõimumarsile. Toimub rahvamatk kolme eri pikkusega rajal koos laada, uhke näidislahingu ja õpitubadega.

Kõik sportlikud võtku ette tee Viru maratonile, olenevalt treenitusest saab minna nii pikemale kui ka lühemale distantsile, toimuvad ka lastesõidud.

Üle maailma leiab sel nädalavahetusel aset Burnsi õhtusöök armastatud šoti lauliku Robert Burnsi loomingu, hea nalja, muusika, tantsu, šoti rahvusroogade ja jookidega. Eestis ootab õhtusöögile Burnsi auks Alatskivi loss.

Kuhu minna pühapäeval?

Tallinnas saab sportlikult tutvuda nii linna kui ka linnaloodusega. Linnaorienteerumise harrastusspordi sari viib seekord Õismäe tiigi ümbrusse. Valida saab nelja erineva pikkus- ja raskusastmega raja vahel. Pühapäeval matkatakse ka ümber Ülemiste järve — mis on Eestis pindalalt kolmas looduslik järv Peipsi ja Võrtsjärve järel ning kust Tallinn saab vett juba alates 14. sajandist.

Rahvusvahelise märgalade päeva puhul on matkahuvilised oodatud tutvuma Laudissalu rabaga. Ümber raba matkatakse tõukelguga, kuuldakse lugusid kunagisest külaelust raba lähistel ning imetletakse vaateid mõhnadele ja oosidele.

Kõik sportliku väljakutse ihkajad saavad reedeni registreeruda Tallinna kiiruisumaratonile, mis toimub Lasnamäe kiiruisuovaalil.

Kogu nädalavahetuse pakub mitmekesist muusikalist tulevärki Mustonenfest, mis toimub Tallinnas mitmes kontserdipaigas ning Pärnu kontserdimajas.

Ning sündmuste planeerimise vahepeal on kena meelde tuletada sellereedest digikoristuspäeva — loodust ei kahjusta ju mitte ainult väljaprindid paberile, vaid ka sellise digiprügi hoidmine, mida tegelikult enam vaja ei ole.

Tegusat nädalavahetust!