Ettevõtte juhatuse otsusega on varasemaks toodud ka laeva korraline dokkimine, mis pidi kavakohaselt toimuma eeloleval, 2023. aastal. Otsus võimaldab lisaks pakilisematele töödele teostada lisaks ka kõik planeeritud hooldustööd, vältimaks laeva täiendavat eemalolekut regulaarliinilt tuleval aastal.

Silja Europa pidi algsete plaanide kohaselt Tallinna-Helsingi laevaliinile naasma veebruaris üheks nädalaks koolivaheaja perioodil, ning seejärel asuma alates märtsikuust liinigraafikujärgselt regulaarliini teenindama. Veebruari koolivaheajaks ja märtsikuuks laevale planeeritud meelelahutusprogramm menukate artistide osalusel osaliselt tühistatakse, viiakse üle kontserni teistele laevadele või lükatakse edasi.

„Turismisektori madalhooaeg ja jätkuvast omikroni tüve levikust tingitud tagasihoidlikud reisijate numbrid võimaldavad meil ette võtta ja ettepoole tuua võimalikult paljude oma laevastiku laevade tehnohooldusi, mis omakorda tähendab, et kui reisimine ühel hetkel taastub ja reisijate numbrid hakkavad tõusma, ei ole meil enam tarvis teha taolisi laevade liinilt mahavõtmise otsuseid, ning meie laevad on parimas võimalikus korras, et katkestusteta seilata," ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Vabandame siiralt kõikide klientide ees, kelle reisiplaane antud otsus mõjutab, ning meie klienditeenindus võtab nendega ühendust, et leida ühiselt neile soovitud ajaks alternatiivseid reisivõimalusi ja parimaid lahendusi. Me siiralt loodame, et selle pandeemiaaja „Ameerika-mägede" karussell ja sellega kaasnevad pidevad muutused, on viimaks jõudmas lõpusirgele ja võime peagi jälle üheskoos seilata rahulikumates vetes, regulaargraafikute alusel ja oma tavaliinidel," lisas Nõgene.

Klientidega, keda antud muudatus mõjutab, võtab Tallink Grupi klienditeenindus ühendust, et pakkuda alternatiivseid reisivõimalusi samaks perioodiks ettevõtte teiste laevadega kas Helsingi-Stockholmi või Turu-Stockholmi liinil, või hotellipakette algusega Helsingist Tallinna, reisimiseks ettevõtte shuttle laevadel.