Talispordialadest möödub nädalavahetus uisutamise tähe all. Tallinnas toimub pühapäevani nelja kontinendi mõõduvõtmine iluuisutamises. Kui nii eriline sündmus on juba koju kätte tulnud, tasub kogu perega minna kohapeale vaatama emotsiooniderohket ala, mida tavaliselt ju ainult teleri kaudu ja lühikeste uudislõikudena jälgida saab. Samuti toimub pühapäeval Mulgi Uisumaraton, kuhu registreerumine on juba suletud, kuid kaasa elama, üritusega tutvuma ning järgmiseks aastaks julgust ja motivatsiooni koguma minna on igati teretulnud. Viib ju uisumaraton looduslikule jääle ning kohtadesse, kuhu tavaliselt ligi ei pääse.

Mulgi uisumaraton. Foto: Puhka Eestis

Pärnu lahe jääl avatakse Kalatakso pop-up kohvik. Teadaolevalt on see esimene selletaoline ettevõtmine Pärnu ajaloos. Idee sai alguse sellest, kui eelmisel aastal kalamehi merele viies sai sisse sõidetud rada, mida mööda ka rannas patseerijad tee merele leidsid. Sooja annab tünnilõke, kohvikusse saab Kalataksoga, soome kelguga või hoopis jala mööda jääd.

Kuigi päevad on hakanud juba pikemaks minema, on ööd veel parasjagu nii pikad, et neid tasub sisustada muugi kui magamisega. Öös on asju: Otepääl on laupäeval toimumas öölaulupidu, kus süüdatakse laululõkked ning kavas on 18 armastatud „Horoskoobi" laulu. Tehvandil leiab samuti laupäeval aset Suusahullude Öömaraton, kuhu saab veel osalejana registreeruda.

Otepää öölaulupidu. Foto: Adam Illingworth

Sportlikke üritusi toimub veelgi: Tallinnaga on võimalik tutvuda pühapäeval toimuva Mustamäe linnaorienteerumise käigus, Rakveres aga minna matkama koos president Kersti Kaljulaiuga.

Tartus tasub perega koos minna Tartu loodusmaja talvisele loomapäevale. Tutvust tehakse nii polaarloomade kui ka kõigi Eesti metsades talvel elutsevate loomade ja nende talveks kohastumisega. Samuti meisterdatakse taaskasutusmaterjalidest armas polaarelanik, keda koju kaissu võtta. Tartu Ülikooli loodusmuuseum korraldab huvipäeva „Mis linde näeme talvel?", kus lahendatakse põnevaid otsimisülesandeid, õpitakse tundma Eesti talilinde ja meisterdatakse toidupalle.

Kultuurihuvilistele on äsja avatud põnevad näitused. Kai kunstikeskuses saab 27. märtsini vaadata Tallinna XVII Graafikatriennalli peanäitust „Soe. Temperatuurikontroll kolmes vaatuses". Samuti alles sel nädalal avati arhitektuurimuuseumis näitus „Heli. Müra. Ruum". Taavi Tulevi ja Ekke Västriku näitus tutvustab heli ja ruumi vahelisi seoseid spetsiaalselt Rotermanni soolalao akustilise keskkonna kaudu. Pühapäevaks on viimased kohad veel linnahalli tuurile. Põlvamaal metsas on kunstinäitus, kus on ülal erivajadustega kunstnike tööd.