Narva linn on kaunis ja vaatamisväärne aastaringselt, iga aastaaeg pakub linna külastavale turistile oma meeldejäävaid muljeid ja rohkelt puhkevõimalusi. Et täielikumalt tutvuda Narva linna kordumatu ajalooga, võta Narva Turismiinfokeskusest kaasa audiogiid, lae oma nutitelefoni seikluslik linnamäng Narva Ring või Jüri von Kaufmanni seiklus Narvas.

Hermanni linnus, mis kõrgub sügava ja kiire Narva jõe kaldal Venemaa piiri kohal, pole mitte ainult linna peamine vaatamisväärsus, vaid ka paljude tähtsate ürituste toimumiskoht. Praegu asub kindluses Narva Muuseum, kus suvel 2020 avati uus interaktiivne püsiekspositsioon. Nüüd pääsed ka konvendihoone müüriharjal kulgevasse galeriisse, kust avanevad suurepärased vaated Narva linnale ja Venemaale.

Tule jalutama Vana Narva tänavatele ja tutvu bastionidel asuva Narva vanima pargi, XIX sajandist pärit Pimeaiaga. Kuulsate Narva Bastionide seintes asusid võlvitud käigud ehk kasematid linna kaitsjatele, siin on käike ja kasematte kokku üle 1,5 kilomeetri. Tutvu Victoria Bastioni kasemattides ja püssirohukeldris asuva bastionidest koosneva kaitsesüsteemi ajalugu tutvustava ekspositsiooniga.

Astu läbi Vestervalli tänavalt, kus asub Narva Muuseumi Kunstigalerii, mis toimetab XVIII sajandi laskemoonalao endises hoones. Siin saab imetleda nii püsiekspositsiooni kui kaasaegsete Eesti ja Lääne-Euroopa kunstnike näitusi.

Talv pole põhjus loobuda suurepärasest võimalusest teha üks tore jalgrattasõit imeilusal Narva jõepromenaadil, mis asub Narva ajaloolises südames. Läheduses paikneva Joaoru puhkeala rannahoones asub jalgrattarent, kust saad rentida fatbike’i ehk paksude rehvidega jalgratast, millega võib ka lumel sõita.

Ka Äkkeküla spordi- ja puhkeala pakub kuhjaga talverõõmusid! Siin saavad nii profisportlased kui ka harrastajad rentida inventari ning suusatada eri pikkusega radadel, kelgutada, tuubitada, mängida paintballi, osaleda võistlustel või osta kohapeal kuuma jooki ja nautida rahulikku jalutuskäiku männimetsa ja sarapuude vahel. Ehk õnnestub kohata ka kohalikke elanikke — oravaid. Peale selle tekib lumerohkel talvel Äkkekülla lõbus lumememmede väli, kuhu igaüks saab oma lumememme ehitada. Uisutada saab aga vabaõhu liuväljal Narva Spordikeskuse ees.

Pärast aktiivset ajaveetmist Narvas tasub minna rahulikule ja tervendavale jalutuskäigule Narva-Jõesuu rannale või soojenema spaa-keskustesse: kas Noorus SPAsse, Meresuu SPAsse või Narva-Jõesuu Ravispaasse.

Allikas: Puhka Eestis