"Veetsime neljase seltskonnaga aasta esimesed kaks nädalat Mehhikos. Teatavasti on seal üsna olematud piirangud ning kui maski kandmine ja pidev käte desotamine kõrvale jätta, siis tegemist on pigem mugava reisisihtkohaga. Kuna Mehhikosse sisenemisel pole vaja ei vaktsineerimispassi ega PCR-testi, oli ka kindel, et vaevalt riik ootamatult rangeid piiranguid seab, mistõttu julgesime piletid osta mitu kuud ette.

Mõeldud-tehtud, aga siiski natukene mõtlematult, sest lennupiletid ostsime vahemaandumisega Ameerika Ühendriikides, mis tähendas, et selleks tarbeks oli meil mõlemal suunal siiski PCR- või antigeeni testi vaja teha. Miks ma selle info välja toon? Sest see tähendas, et meil oli vaja ka enne Tallinnasse lendamist teha Mehhikos kohapeal üks päev enne USAsse sisenemist koroonatest. Õnneks olid aga need testid kõigil neljal negatiivsed ja saime rahuliku südamega Eestisse tagasi tulla. Muuseas, lennukis oli veel üks suurem eestlaste kamp.

Läbi USA Mehhikost Eestisse lend on ka lühikeste vahemaandumistega üsna pikk. Kokku ca 20 tundi lendamist — aeg-ajalt mõne riigi lennujaamas kohvi nautlemist ja lendamist. Kui Amsterdamis vahemaandudes tundsin, et maa minu jalga all pisut kõigub ja natukene nagu iiveldamisele sarnanev tunne oli ka, mõtlesin, et see on normaalne: ma olen ju tundide viisi lennanud. Kui aga Amsterdam-Tallinn lennu ajal hakkas mind segama pidev köhatamine ja aeg-ajalt tekkis ka vajadus nuusata, hakkas esimene kahtlusepisik hinge tekkima. Siiski, mõtlesin, et ju on tegemist lennuki konditsioneeri ja väsimuse kombinatsiooniga, mis peagi kaob.

Algusest peale oli meile aga elukaaslasega selge, et kuna Tallinna lennujaamas saab end tasuta testida, siis me seda võimalust vahele ei jäta. Olgugi, et Mehhikos end alles päevake tagasi testisime, oli õhkõrn võimalus, et oleme vahepeal nakatunud. Kuna algaval nädalavahetusel ootas ees kohtumine raseda sõbrannaga ja ämma-äiaga, siis ei tahtnud väiksematki riski võtta. Selgus, et see oli tark otsus: Tallinnas tehtud testi vastus oli positiivne. Mul ja kahel meie reisiseltskonna liikmel — ehk me kolmekesi oleksime võinud seda koroonat levitada nädalavahetusel ja ka nüüd alanud töönädalal siia-sinna.

Jagan seda kogemust, sest mind kohutas pisut otsus, et riik ei rahasta enam lennujaamas ja sadamas koroonatestide tegemist. Jah, paraku võin kinnitada, et oleks testimine tasuline olnud, siis oleks minul see test Tallinna lennujaamas tegemata jäänud. Oleksin need õrnad sümptomid kirjutanud reisimise ajal tekkinud külmetuse kaela, need kadusid ka väga kiiresti, ja uhkelt pool oma lähiringi koroonasse nakatanud. Tänu lennujaamas tehtud testile viibin aga oma 10 päeva eeskujulikult isolatsioonis ja hoian kallid inimesed tervetena."

Jaga
Kommentaarid