„Linn jätkas aasta vältel koroonaviiruse tõttu kannatada saanud ja turismile suunatud ettevõtjate toetamist suunatud abimeetmete pakettidega. Seda eeskätt vanalinnas rendisoodustuste andmisega linna pindadel. See toetusmeede jätkub ka tuleval aastal jaanuarist aprillini," selgitas abilinnapea Joosep Vimm.

Statistika kohaselt majutati pealinnas tänavu suvekuudel rohkem siseturiste kui eales varem. Suvekuudel ööbis Tallinna majutusettevõtetes 84 100 eestimaalast, see on kolmandiku võrra enam kui 2019. aastal ning 92% rohkem, kui 2020. aastal.

Turismisektoris panustas linn seoses rahvusvahelisele reisimisele kehtestatud piirangutele rohkem siseturule. Nii pakuti näiteks kampaania „Avasta suvist Tallinna" raames koostöös hotellidega välja kolm ööd kahe hinnaga ja kõikidele kampaaniapaketi ostnutele tasuta Tallinn Cardid linna avastamiseks.

„Sügisel läbi viidud uuringus oli Tallinna vanalinna maine väga positiivne, keskmine rahulolu näitaja oli 8,6 palli 10st. Aga saab veel paremini. Linna ülesanne on luua mugav ja huvitav avalik ruum ja ajaveetmise võimalused. Tuleval aastal on meil põnevaid plaane, mis loodetavasti mitmekesistavad vanalinna ja toovad sinna veelgi enam kohalikke," lisas Vimm.

Ettevõtluse ja turismi kõrval on jätkuvalt oluline ka ringmajandus ning rohepööre laiemalt. „Ringmajanduses on Tallinna üks olulisemaid eesmärke biojäätmete liigiti kogumise arendamine ja suurjäätmete kogumine. Tänavu jagas linn kortermaja elanikele koduses majapidamises vajalikke ja sobivaid biojäätmete kogumisnõusid ning jätkame projektiga ka järgmisel aastal, kuid suunitlusega era- ja paarismajade elanikele," ütles Vimm.

Ühtlasi on linnal käimas kompostrite pilootprojekt koostöös NutriLoop OÜ-ga, et leida sobivaimad lahendused üksikelamutele, paarismajadele ja lasteaedadele. Alates 2024. aastast tuleb vastavalt jäätmeseadusele kõiki biojäätmeid eraldi koguda.

Selleks, et keskkonnasäästlikud valikud oleksid kättesaadavamad, on 2022. aasta kevadest Tallinna jäätmejaamad avatud iga päev. "Lisaks katsetame erinevaid jäätmete tasuta ära andmise viise. Näiteks plaanime järgmisel aastal kord kvartalis nädala jooksul teha suurjäätmete, sealhulgas kasutuskõlbmatu mööbli, kogumise kampaaniaid. Tänavu alustati koostööd ka Uuskasutuskeskusega ning järgmise aasta alguses lisatakse Paljassaare jäätmejaama korduskasutusruum, kus elanikud saavad jätta ja võtta sealt korralike asju," ütles Vimm.