Lastega reisimine võib olla mugav kulgemine või tõeline väljakutse — seepärast on kõrgelt hinnatud lennujaamad, kus lapsevanemad saavad lendude vahel hinge tõmmata ja lasta pere väiksematel liikmetel mängutoas energiat kulutada. Helsingi lennujaam panustab väikeste reisisellide mõnusasse olemisse erinevate lahendustega.

Helsingi lennujaama maandudes saab kohe värava alalt laenutada lapsekärusid, et mugavalt terminalis ringi liigelda. Schengeni alal on värava nr 20 kõrval mänguväljak, kus kõige pisemad pereliikmed saavad Soome suvilamaastikul möllata. Schengeni-välisel alal saavad nii väiksed kui ka suured end sirutada ja energiat kulutada värav nr 52 lähedal asuvas suures toas nimega Maja.

Jõulutoas (värav nr 40 juures) saab minna ja koputada päkapiku tibatillukesele uksele ning piiluda jõulukalendri luukide taha. Samas saab tutvuda ka Soome saunaga.

Lisaks on terminalis piisavalt ruumi liikumiseks, lennukite vaatlemiseks ja perroonil töötavate põnevate sõidukite uurimiseks.

Muumid ja täis kõht

Lennujaamast leiab erinevaid einestamisvõimalusi: sohvabaarid, restoranid ja kiirsöögikohad. Kõik söögikohad pakuvad lastele sobivaid roogasid ja söögitoole ning soojendavad vajaduse korral kõige pisematele kaasa võetud toidu ja lutipudelid.

Schengeni-välisel alal (värav nr 40 juures) on vahemaandumiste absoluutne tõmbenumber Muumide Kohvik (Moomin Coffee), kust saab suupisteid kogu perele.

Schengeni alal saab haarata kiire eine Espresso House’ist, Cafe Torist, Richie’s Gourmet Hot Dogist ja Burger Kingist. Toite saab take away-pakendites ka mugavalt lennule kaasa võtta.

Helsingi lennujaamas leiab laste mänguväljakud nii Plaza Premium lounge’ist (Schengeni-väline ala) kui ka Finnairi lounge’is (Schengeni ala).

Rahulikud imetamis- ja mähkimistoad

Terminalis on palju mähkimis- ja imetamistube. Tualettide juures on olemas eraldi ruumid, kus on võimalik mähkmeid vahetada. Paljudes neist on laste jaoks ka väike WC-pott või pissipott.

Neile, kes otsivad Schengeni-välisel alal lapse eest hoolitsemiseks rahulikku kohta, on väravas nr 40 imetamistuba. Seal on olemas nii mikrolaineahi, mähkimislaud kui ka eraldi WC-pott.

Ratastooli märgiga tualettides, kus on rohkem ruumi lastega tegelemiseks, on samuti vajalik varustus olemas.

Akude laadimine

Vahemaandumise ajal saab Helsingi lennujaamas hõlpsalt täita veepudeleid ja nutiseadmeid. Soome kraanivesi on kvaliteetne ja puhas, nii et veepudeleid võib täita lennujaama veepunktides, mis asuvad nii Schengeni kui ka Schengeni-välistel aladel. Schengeni-välise ala veepunktist saab lisaks võtta kuuma vett.

Lennujaama WiFi-ühendus on kõigi reisijate kasutuses. Nutiseadmeid saab järgmiseks lennuks mugavalt laadida USB-punktides või pistikupesades, mida on rohkelt leida just värava-aladel.

Finavia nõuab, et reisijad kannaksid lennujaamas maski, kuid see ei kehti laste kohta.