Kui AirBalticu lennuk peale öist lendu maanduma hakkab, tuleb sudu seest aina lähemale linna skyline. Päikese kõrgemale tõustes hakkab särama iga kujuga kõrghoonete klaas, alumiinium, kroom, teras — postmodernselt jahe, ümar, kolmnurkne, poolkera, elliptiline. Sõidul linna poole torkab silma peagi avatava tulevikumuuseumi hõbedane kalligraafiaga kaunistatud rõngas. Seal saab olema meie tulevik, ütleb Indiast pärit taksojuht — Dubai saab olema turvalisim, ilusaim, parim elamispaik planeedil. Maha paneb ta meid Dubai Marinal, otse kanali ääres, mis õhtutundidel muutub sini-rohekaks ja millele mööduvate puitlaevade valguskaunistused lisavad peegelduvat kollast. See on nn Central City Walk District, kus saab jalutada seitse kilomeetrit mööda rannapromenaadi, kus on ka järjest linna parimad söögipaigad, mille hulgast leiab teiste seas pärsia, liibanoni, egiptuse, pakistani, euroopa, hiina kööke. Kes päikese käes jalutada ei taha, siis Estraveli poolt soovitatud Rove Dubai Marina eest viis shuttle otse randa. Kes šopata tahtis, sai sealt ka otse Marina Malli suunduda.

Et õhtutundidekts ülivärvikaks muutuvat Dubaid näha, tuleb sõita Dubai Malli. Alates kella 18.00 saab koo massidega jälgida värvidemängu täna veel maailma kõrgeimal hoonel Burj Khalifal, millele järgneb purskkaevushow muusikaga. Juba metroo annab ettekujutuse Dubai Mallist, otse rongijaamast viib pikk tee Mallini, kus sildid juhivad erinevatesse sektoritesse. Üheks vaiksemaks ja luksuslikumaks on parfüümide ala, sealt leiab eksklusiivust näiteks Murano klaasiga õhkkõrnas Merchant of Venice esinduses, mis on peale Dubai esindatud veel ainult Londonis ja Pariisis. Kohal on aga ka üsna uus emiraatide oma bränd Hob, mis tähendab armastust. Parfüümid on loodud erinevate maade rahvaste iseloomuomaduste järgi — olemas on ka juba Leedu armastus, Eesti ootab veel avastamist. Nende populaarseim, Hob1 on üle emiraatide välja müüdud, sest neid ostetakse enne jõule lausa 20 pudeli kaupa, selgitab müügiesindaja Usbekistanist. Ülejäänud Mall`is leiab luksusbrände, mille vahelt leiab ka Banana Republicu, ainult hinnad on teistsugused kui Euroopas, nimelt tunduvalt kõrgemad. Kes ära väsib, see võib istuda roosasse Prada autosse ning autojuht aitab seigelda edasi eri brändide vahel. Mõnede hotellide juurest, kus rohkem venekeelset kontingenti, viivad shuttle-bussid ka outlet'i. Kes aga kasukat osta tahab, pole probleemi, sest sõnaga “shuba” pakutakse neid pea igas linnaosas igal tänaval.

Liiklemine Dubais on tehtud lihtsaks, eksisteerib kaks metrooliini, roheline ja punane. Naisena saab istuda roosas vagunis, mis on juba väljastpoolt tähistatud ja kust sinna sattunud mehed kiirelt välja juhatatakse. Üldvagun on seega rohkem meeste vagun ja on harv juhus, kui keegi seal naistele kohta võiks pakkuda.

Kunagised ainukesed transpordivahendid, kaamelid, jalutavad meenutuseks kunagisest lihtsast kalurikülast veel JBR rannal hommikutundidel turistide pildistamisrõõmuks. Noored vene neiud nende vastu huvi ei tunne, nad on endile ise fotomodellideks ülinappides bikiinides, kindlasti ka rõõmuks päev otsa rannas istuvatele täisriides meestele erinevatest maadest. Täisriides, aga vees, on ka mehed Indiast selfisid tegemas. Veidi paistab rannast ka Palm Jumeirah, kust igal hommikul tõuseb õhku mõni väikelennuk. Ümberringi töötavad järjepidevalt kraanad ja ehitavad tulevikulinna edasi.

Vaata ka galeriid tulevikulinnast Dubaist: