Charles de Gaulle, Leonardo da Vinci, John F. Kennedy, Lennart Meri — nende ja paljude teiste suurmeeste järgi on nimetatud lennujaamu üle maailma. Selle asemel, et järgida seda tava on uuendatud ja laiendatud Helsingi lennujaam pühendunud inimestele, keda ta kõige rohkem väärtustab — oma reisijatele. See tähendab, et igal lennujaama külastajal on võimalus anda lennujaamale oma nimi.

Lennujaama ajutine ümbernimetamine on osa Helsingi lennujaama uuendatud Terminal 2 avamisüritustest. Äsja valminud terminal on osa Finavia ulatuslikust investeerimisprogrammist, mille eesmärk on tugevdada Helsingi lennujaama positsiooni Põhja-Euroopa juhtiva sõlmlennujaamana keskendudes eelkõige kliendikogemuse arendamisele.

“Me usume, et lennujaamad on ja peaksid alati olema reisijate jaoks, sest mis oleks üks lennujaam ilma reisijateta? Oleme ülimalt uhked, et oleme esimene lennujaam maailmas, mis tegelikult nimetab end sinu, minu ja meie kõigi järgi,” ütleb Finavia turunduse ja kliendikogemuse direktor Katja Siberg.

Kõik Helsingi lennujaama reisijad ja külastajad saavad lisada oma nime terminali ametlikule sildile. Selleks tuleb oma nimi sisestada myhelsinkiairport.fi veebilehele ja peatselt ilmub see Helsingi lennujaama sildi kohale, mille ees saab igaüks endale mälestuseks pildi teha. Külmakartlikumad reisijad saavad oma nime lisada sildile Schengeni alas, värava nr. 28 juures olevas pop-up-punktis. Sealselt ekraanilt saab reaalajas jälgida terminali nimesilti, teha selfit ja uudistada teiste poolt lisatud nimesid.

Interaktiivne nimekampaania Helsingi lennujaamas kestab 3. jaanuarini 2022 kl 6.00-18.00. Tekstid nimesildil on modereeritud, et hoida hetk kõigile meeldivana.