Lennujaama pressiteenistus teatas, et praegu on lennuväli suletud, vahendab Läti Delfi.

Sündmuskohal töötavad asjakohased teenistused ja AirBalticu esindajad. Õnnetus juhtus reisiga BT102, mis startis Stockholmist kell 11.05 ja maandus Riias kell 11.52.

AirBaltic kinnitas Läti Delfile, et nende Airbus A220-300 sõitis tiheda lumesaju tõttu teelt välja.

„Ükski reisija viga ei saanud ja kõik 44 reisijat viidi ohutult lennujaama terminali ning lennuk viiakse angaari edasisele ülevaatusele,” ütles AirBalticu esindaja Alise Bethere.

AirBaltic teeb tihedat koostööd võimudega ja annab lisainformatsiooni hiljem.

Läti tsiviillennundusagentuuri esindaja Aivis Vincevs ütles Läti Delfile, et saabuvad lennud suunatakse hetkel teistele lennuväljadele.

Uudisteagentuuri LETA teatel on lennuväli suletud kella 15-ni.

Juhtumi pealtnägijaks sattus olema Läti välisminister Edgars Rinkēvičs, kes teatas sellest Twitteris.

„Aitäh AirBalticu personalile, lennujaamale, päästajatele ja vältimatu meditsiiniabi teenistusele kiire reageerimise, rahu ja professionaalsuse eest. Nii palju, kui mina aru saan, midagi tõsist kellegagi ei juhtunud,” kirjutas Rinkēvičs.

Läti Delfist sai lugeda ka uudist, et lennuk või paar suunati ruleerimisraja sulgemise tõttu maanduma Tallinna lennujaama. Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste vastas päringule selle kohta, et tõepoolest üks airBalticu lend on Tallinna lennujaamas juba maandunud ja teine on veel tulemas.

Vaata fotosid juba Tallinnas maandunud lennukist: