"Politsei käitus väga agressiivselt ja kohtles meid nagu kurjategijaid," lausus karantiinireegleid rikkunud Carolina Pimenta Reutersi vahendusel. "Nende endi kolleegid olid meid lennujaamas kontrollist läbi lasknud ja meid ei teavitatud ühestki eksimusest," lisas portugallanna.

Möödunud nädalal saabus Pimenta oma elukaaslasega Lõuna-Aafrika Vabariigist Hollandisse. Johannesburgist ning Kaplinnast Amsterdami jõudnud 624 reisijast olid 61 COVID-19 positiivsed, teiste hulgas ka Pimenta.

Paar lahkus karantiinihotellist aga ettenähust varem. "Politsei ja Hollandi terviseamet käskisid meil riigist ära minna, mis me siis tegime? Ostsime tänaseks pärastlõunaks lennupiletid," lausus hispaanlane Andres Sanz.

Lennupiletid Hispaaniasse ostnud paar peeti sõjaväepolitsei poolt kinni vahetult enne lennuki õhku tõusmist. Sealt viidi paar tagasi karantiini.

Kuidas paar aga karantiinihotellist vabalt välja pääses, ei ole siiani teada. „Erinevad osapooled hoolitsevad selle eest, et keegi hotelli sisse või sealt välja ei saaks, sealhulgas politsei ja kuninglik sõjaväepolitsei. Kuidas see juhtuda sai, ei ole teada,” teatas sõjaväepolitsei esindaja.