Baltimaade suurima reisikorraldaja kontserni kuuluv Novatours täiendas 2022. aasta suvehooaja reisivalikut, tutvustab uusi sihtkohti ning julgustab taas üles leidma oma „sisemist puhkusejanu”.

Lisaväärtused varajastele tellijatele

Novaturas grupi peadirektori ja Novatours OÜ juhatuse liikme Audronė Keinytė sõnul näitas 2021. aasta esimene pool turismisektori taastumist ning suvekuudel tõusis puhkusereiside müük pandeemiaeelse taseme lähedale — kõik populaarsemad suvehooaja sihtkohad võeti soojalt vastu.

Reiside broneerimises ei olnud aktiivsed mitte ainult Baltimaade reisijad. Pärast pikka pausi avanesid piirid ka lääneeurooplaste jaoks. Prantsuse, Suurbritannia ja Saksa turistid suundusid taas puhkusele oma lemmik-kuurortidesse. Seoses reisijatevoo taastumise ja epidemioloogilise olukorra tõenäolise paranemisega on oodata, et järgnev suvehooaeg tuleb äärmiselt aktiivne ning populaarseimad hotellid võivad olla broneeritud juba enne suvehooaja algust.

„Neid trende arvesse võttes soovime klientidele pakkuda parimaid võimalusi puhkuse varajaseks broneerimiseks. Avasime 2022. aasta suvehooaja kõige populaarsemate sihtkohtade eelmüügi juba maikuus ning nüüd täiendasime suvereiside valikut veelgi,” ütles Keinytė.

Pandeemiaaeg on reisimist palju mõjutanud ning puhkuse planeerimise üheks olulisemaks faktoriks on kujunenud paindlikkus. Oma klientide ootustele vastu tulles pakume võimalust soetada lisateenuseid, mis tagavad varasel broneerimisel paindlikkuse ning tagavad igakülgse turvatunde.

„Turu nõudlust arvesse võttes tõime eelmise aasta novembris esimese reisifirmana Eestis reisijateni lisateenuse COVIDi Paus, mis annab võimaluse oma puhkust tasuta edasi lükata, juhul, kui reisija peaks saama enne väljalendu kinnituse COVID-19 positiivse testitulemuse kohta,” selgitas Keinytė. „Lisaks pakub Novatours juba mitmendat aastat paindlikuma reisimise lisateenust Gold Flex, mis annab võimaluse ühekordselt muuta reisi kuupäeva, kestvust, hotelli, toatüüpi, toitlustustüüpi ja/või sihtkohta. Pakutavad lisateenused võimaldavad klientidel oma puhkuseplaane teha julgemalt, kartmata võimalikke reisiplaanides ettetulevaid muudatusi,” jätkas ta.

Paindlike broneerimistingimusi täiendavad loomulikult varajastele tellijatele mõeldud paremad hinnad. „On tavapärane, et Baltimaade reisihuvilised teevad reisiplaane varakult ette. See on peamiselt tingitud soovist soetada reis soodsama hinnaga, reisi eelarvet planeerida ning saada osa mitmekülgsetest pakkumistest. Varajastele tellijatele kehtib esimene sissemakse reisija kohta vaid 50 € ning broneeringu lõppsumma tuleb tasuda alles 14 päeva enne reisi algust,” nentis Keinytė.

Ärata endas reisijanu!

Pandeemiaperiood ei soosinud kindlasti puhkusereise. Nüüd, mil turismindus on pöördumas taas endisesse elurütmi, kutsub Novatours kõiki üles äratama endas „sisemist puhkusejanu”. Sel puhul algatas reisifirma kampaaniat „Puhkusegeen”, mille eesmärgiks on juhtida tähelepanu asjaolule, et igatsus puhkuse järele, soov võtta aeg maha ning vajadus aeg ajalt keskkonda vahetada, peitub meie geenides.

Sageli tuleb meil alla suruda oma loomupärast vajadust puhkuse järele. Põhjuseks on igapäevased kohustused ning pidevalt kasvav elutempo. Tihti ei jõua inimesed nädalavahetusega oma energiavarusid täiendada. Inimese keha lülitub puhkuserežiimile alles pärast kolmandat päeva. Seega on puhkus inimestele ääretult vajalik.

Viise, kuidas puhata, on igaühe enda valik: reisides üksinda või perega, nautides aktiivset puhkust või rahulikku lõõgastust, avastades toidukultuuri, sportides, külastades festivale või teemaparke.

Tänu heale koostööle reisiekspertide ja erinevate koostööpartneritega soovib Novatours täita klientide puhkusesoovid võimalikult muretult ning äratada igaühes reisijanu.

Uued suvised puhkusesuunad 2022. aastaks

Enam kui aasta kestnud karmid reisipiirangud mõjutavad ka klientide tänaseid eelistusi — valitakse pigem kallimaid puhkusepakette, soovitakse puhata pikemalt ning otsitakse võimalusi sihtkohtadest kaugtöö tegemiseks. Uusi trende arvesse võttes on Novatours oma 2022. aasta reisivalikut veelgi laiendanud.

Palavalt armastatud Türgi, Bulgaaria ja Kreeka saarte reisidele lisandub järgneval suvel mitmeid teisigi populaarseid Lõuna-Euroopa puhkuse piirkondi. Üle pika aja on tagasi päikeserannik Costa del Sol Lõuna-Hispaanias ning tuntud Mallorca, samuti imekaunis Sitsiilia. Esmakordselt lisandub valikusse keset Atlandi ookeanit paiknev paradiislik saar Madeira, kus valitsev subtroopiline kliima, lopsakas loodus ja imekaunis maastik on tõeliselt lummavad.

Lisaks uutele üllatajatele rõõmustame reisihuvilisi ka varasemalt tuntud puhkusekuurortidega Kreekas Kefallonia saarel, Lõuna-Portugalis Algarves ja eelmisel suvel palju populaarsust kogunud Montenegros. Põhja-Aafrikas asuv Tuneesia, mida paraku pandeemia tõttu sel aastal külastada ei saanud, ootab puhkajaid samuti juba uuel suvehooajal.