Vaktsineeritud või koroonahaiguse läbi põdenud inimesed tohivad praegu reisida Soome kogu maailmast ilma mingi testimiseta. Koroonaviiruse omikroni tüve levik on pannud Soome siseturvalisuse eest vastutavad ministrid aga olukorda ümber hindama.

"Me ei saa jääda ootama ja mõtlema, et kas me peatame selle viiruse oma piiridel või mitte. Me peame kiirelt tegutsema, et ühiskonda avatuna hoida," ütles Soome sotsiaalteenuste minister Krista Kiuru (SDP).

Sise- ja tervishoiuministeerium ongi teinud ülejäänud valitsusele ettepaneku kehtestada kõigile väljastpoolt Euroopa Liitu või Schengeni ala Soome saabujatele kohustus teha koroonatest maksimaalselt 48 tundi enne riiki sisenemist. Seda hoolimata sellest, kas reisija on vaktsineeritud või koroonahaiguse läbi põdenud või mitte.

Kiuru sõnul on ülejäänud valitsus nõude suhtes positiivselt meelestatud ja nüüd kõneldakse sellest, millal piirang rakendada. Euroopa Liidust, sealhulgas ka Eestist, Soome saabujatele poleks eeltesti tegemine esialgu kohustuslik, vaid väga soovitatav.

Jaga
Kommentaarid