Meie rahvusloom ja novembri kultuurikuulutaja on taas kohal – PÖFFi-hunt. Põhja-Euroopa ainus A-kategooria filmifestival, mis kuulub ühte klubisse maailma tippfestivalidega, pakub programmi 28. novembrini. Kokku näidatakse üle poole tuhande filmi, lisaks põhiprogrammile veel kahe sõsarfestivali raames, millest üks keskendub lühi- ja animatsioonfilmidele, teine laste- ja noortefilmidele. Kes tahab PÖFFi vürtsitada alternatiivüritusega, astub läbi Eesti esimeselt rulafilmide festivalilt, mis toimub Põhjala tap room’is ja kinos Sõprus.

Laupäeval algab KinoFF, mis on PÖFFi kõrvalfestival Narvas, Jõhvis ja Kohtla-Järvel. Miks mitte võttagi kurss ida poole, sest peale filmide saab sel nädalavahetusel vaadata ka Narva talvelahingut. Kõigile ajaloohuvilistele elustatakse 300 aasta tagused sündmused, kogunevad sõjaajaloo klubid Põhja-Euroopast, et pidada maha ajalooline Vene ja Rootsi vaheline Põhjasõja lahing. Lisaks saab Narvas nautida kunsti: viimaseid päevi on lahti näitus „Tunnete portree“. Peale kultuuri ja ajaloo pakub Ida-Viru sel nädalavahetusel ka erilisemat sööki, kutsudes Seiklusmaana maitseseiklusele. Toidupakkumised hinnaga 15 või 25 eurot sisaldavad mõnes kohas ka muuseumi külastust või muud põnevat tegevust.

Süüa saab mujalgi Eestis hästi. Pärnu restoranide nädal kutsub maitsma a la carte-menüüde parimaid roogi, erihinnaga pakutakse kolmekäigulist õhtusööki. Lõuna-Eestis toimub maitsete nädal „Metsast taldrikule“. Erimenüüst saad valida toite, milles on vähemalt ühe komponendina kasutatud eestimaist metsasaadust ning mis koosneb suuresti kohalikust toorainest. Maitseelamusi nautides innustad ka kohalikke väiketootjaid. Toidunädal toimub ka Läänemaal, kus peale maitsmise saab kokata, meisterdada kuulata ja vaadata.

Novembri rahvakalendrile kohane Mardilaat kutsub taas virtuaalselt, saad külastada muuseume ja meistrikodasid ning kaupa pakub rohkem kui 150 käsitööettevõtjat. Need, kes on mõtetega juba detsembris ja kel käivad neelud piparkookide järele, saab nende valmistamisest ja söömisest teha eraldi elamuse, külastades Piparkoogi Kuningriiki Atla mõisas.

Kumus avatakse 12. novembril näitus „Kunst mugavustsoonis? Nullindad Eesti kunstis“, mis jätkab Kumu kunstimuuseumi kaasaegsele kunstile pühendatud kümnendinäituste seeriat, mis sai alguse 2018. aastal projektiga „Salatoimikud [Üheksakümnendate kartoteek]“. Ja kui juba Kumusse mineks, siis tasub Kadrioru muuseumis vaadata ka kunsti kullafondi näitust „Memlingist Rubensini“, mis esitleb rikkalikku valikut 15.-17. saj flaami kunsti kollektsioonist.