Ameerika Ühendriikide föderaalne lennuamet (FAA) määras kümnele vägivaldsele lennureisijale kommertslendudel karjumise, sülitamise, karjumise, tõukamise ja löömise eest trahvi kogusummas 225 287 dollarit.

Näiteks määras FAA Southwest Airlinesi reisijale rohkem kui 26 000 dollari suuruse trahvi selle eest, et ta lõi lennul stjuardessi, kes vajas hiljem arstiabi. See juhtus hetkel, mil reisija üritas siseneda kokpitti.

"Ma arvan, et teeme häid edusamme, kuid kindlasti on veel minna," ütles FAA administraator Steve Dickson. "See nõuab kõigi erasektori sidusrühmade, sealhulgas lennujaamade, aga ka föderaalvalitsuse koostööd."

Alates selle aasta algusest on lennumeeskonnad teatanud 5114 rahutu reisija juhtumist. FAA ametnikud on tänaseks esitanud kokku rohkem kui 1,45 miljoni dollari suuruses trahve. Antud trahv on suuruselt teine.

FAA-l ei ole õigust kriminaalasju menetleda: määrata saavad nad üksnes kuni 37 dollari suuruse tsiviiltrahvi. Kui aga tõendid toetavad kriminaalmenetlust, saavad nad juhtumid suunata edasi FBI-le.