Visa on kaduma mõtteviis, et vaid Eestist kaugemal osatakse pakkuda head teenindust, kvaliteeti ja standardit. Haapsalu uusim spaahotell näitab, et kõik see on võimalik ka siinsamas. Kui sind võtavad hotelli registratuuris vastu rõõmsameelsed ja reipad, naeratavad inimesed, tõuseb ka enda tuju. Olgugi et tegemist on reede õhtuga, pikk nädal on seljataga, lisaks pealinnast kuurorti sõitmise stress. Kõik see väsimus on korraga kadunud ja on tunne, et lõõgastav puhkus võib alata. Peale selle on tunne, et ükski mõte, ükski palve ei ole liigne ja võib ennast usaldada hotelli inimeste hoolde.
Martin (40)

Endine spaahotell Laine, nüüdse nimega Hestia Hotel Haapsalu Spa, on läbinud täieliku uuenduskuuri ja külalisi ootab heaoluspaa kontseptsioonil põhinev spaahotell, kus on varasemast pea kaks korda suurem vee- ja saunaspaa ala. Täielikult ümber ehitatud ja suurenenud vee- ja saunaspaas on viis erinäolist sauna ning viis basseini. Eriti põnev on kogu hotelli juures see, et kõikide saunade, hoolitsuste ja toitude nimed on eestipärased ning väga humoorika vimkaga.

Ümberehituse käigus lisandus majutusvõimalusi ja hotellis on nüüd 94 erinevas klassis hotellituba. Lastega pered saavad peatuda suuremates ja mugavates peretubades. Nende tubadega samal korrusel on ka mugav lastehoid. Hestia Hotel Haapsalu Spa asukoht on äärmiselt unikaalne, asudes otse Väikese viigi kaldal ja vaid jalutuskäigu kaugusel maalilisest Haapsalu vanalinnast – see on meie vaieldamatu trump.

Pikaaegse kogemusega Hestia hotellide grupp oskab keskenduda parima ja mugavaima teenuse pakkumisele. Igaüks, kes Hestia Hotel Haapsalu Spa uksest sisse astub, oleks sattunud kui koju ja tunneb ennast kui püsikülaline. Sõbralikud teenindajad täidavad iga kliendi soovi, olles abiks nii suurte kui ka pisikeste küsimuste lahendamisel. Tõeliselt mugav kogu oma terviklikkuses!

Fookuses hoolitsused ja sinu tervis

Hestia Hotel Haapsalu Spa on arenenud põnevaks sümbioosiks sanatooriumist ja veekeskusest, mida hotelliinimesed ise kutsuvad heaoluspaaks. Tähendab see siis seda, et lisaks klassikalistele tervist kosutavatele vee- ja saunamõnudele on võimalik hotelli heaolukeskuses lasta spetsialistidel pakkuda endale laia valikut erinevaid hoolitsusi ja teraapiaid ning viimaste valikul peetakse oluliseks looduslähedust – eelistatakse näiteks ainult Eesti kosmeetikabrände.

Hoolitsuste valikul lähtutakse eestimaisusest ja puhtusest. Näohoolitsuste puhul arendati koostöös Eesti juhtiva nahahooldusbrändiga D’DIFFERENCE välja looduslikud näohoolitsused erinevate nahatüüpide ja naha vajaduste jaoks. D`DIFFERENCE on Eesti bränd, loodud arstide ja biokeemikute poolt. Kõik D`DIFFERENCE tooted on looduslikud, VEGAN ja dermatoloogiliselt testitud.

Hestia Hotel Haapsalu Spa pakub nii teraapilisi hoolitsusi, et ennetada ja leevendada terviseprobleeme kui ka heaoluhoolitsusi, mis aitavad vabaneda igapäevasest stressist, pingest ja väsimusest. Saadud kogemus annab võimaluse hiljem promenaadil jalutades Haapsalu särama lüüa. Nii leiab hoolitsuste nimekirjas väga uhkeid ja lõõgastavaid teraapiaid:


Kui kehahoolitsuses on käidud, saab tulemust nautida samal korrusel avatud merelises lõõgastustoas. Inimese viiele meelele orienteeritud lõõgastustoas saab korraks igapäevaelust välja astuda ja anda puhkust nii meeltele kui ka vaimule. Tuba on ideaalne pelgupaik, et võtta aeg iseendale ja tajuda ümbritsevat. Lõõgastumiseks saab valada endale detox-vetikateed või maitsevett, ruumis levib rahustav eestimaise kadaka viirukilõhn, kõrva paitavad Eestis salvestatud merehelid. Tuppa on toodud ka miniatuursed zen-aiad, kus saab end kompamise kaudu rahustada.

Hestia Hotel Haapsalu Spa kõik muud teenused ja võimalused on, nagu reklaamitud, maailma tipp. Saunad ja basseinid lõõgastavad, hoolitsused ravivad ja turgutavad, restoran ei jää Tallinna parimatele mitte millegagi alla. Mul on tunne, et selle viimase vindi kõikide teenuste kiitmiseks annabki see üldine hõng, mis hotellis valitseb – abivalmidus, sõbralikkus, kodusus. See annab mõnusa turvatunde nautida kõike, mida pakutakse, täiel rinnal.
Martin (40)

Kõikide hoolitsuste vahel valimiseks on parim viis külastada hotelli hoolitsuste kodulehte, sest võimalik valikute nimekiri on äärmiselt pikk. Suur rõhk on keskuses veeprotseduuridel, erinevatel massaažidel ja keha mõnda kindlat osa fookusse võtvatel hoolitsustel. Nii ei jää tähelepanust ilma ei jalad, käed, nägu ega ka selg. Täiesti eraldi on välja töötatud hoolitsused näiteks lastele, meestele ja ka lapseootel naistele. Loomulikult ei saa mööda sellest, et spaa üheks oluliseks hoolitsusvahendiks on ka kohalik Haapsalu ravimuda.

Teaduslik lähenemine ravimudale

Haapsalu maailmakaardile panijaks nimetatakse tihti meest nimega Carl Abraham Hunnius, kes pärast Tartu Ülikooli lõpetamist tuli 19. sajandi keskel Haapsallu arstiks ja hakkas peatselt uurima merest leitava muda kasutamist raviks. Nii asutas arst hiljem ka linna esimese mudaravila ja tänu sellele peetakse Hunniust ka kurortoloogia rajajaks.

Muda- ja mereveeravi nimestikus leidus Hunniusel umbes paarkümmend haigust, kuid ka tõbesid, mille vastu tänapäeva teadmiste seisukohalt mudast enam abi ei saa. Kliiniliste vaatluste kõrval tegi ta ka mõningaid lihtsamaid muda koostise keemilisi uuringuid.

Paljud Tartu arstid ja ülikooli õppejõud olid uuest raviviisist vaimustatud ja pidasid seda väga perspektiivikaks. Arvata võib, et Peterburi kõrgaristokraatia seas sai Haapsalu nimi tuntuks tänu Eestist pärit Philipp Jakob Karellile, kes oli Nikolai I ja Aleksander II ihuarst. Kuurordi mainet aitasid parandada ka C. A. Hunniuse Haapsalut tutvustavad artiklid, mida ta saatis peamiselt Peterburi ajalehtedele.

Ka praegu on ravimuda Hestia Hotel Haapsalu Spa kehahoolitsustes laialt kasutuses. Populaarseimad ravimudaga protseduurid on erinevad massaažid, mudavannid ja -mähised. Pakutakse isegi mudamaskiga juuksehooldust. Mitte keegi, kes on end vähemalt korra Haapsalu ravimudaga ravida lasknud, ei suuda sellest loobuda. Lisaks imelise enesetunde tekitamisele mõjub muda hästi nii nahale kui ka üldisele toonusele.

Rikkalike valikutega spaa- ja saunakeskus

Kuna meil oli hotelli külastades kaasas ka koer, siis oli väikene mure, et kuidas – olgugi et lemmikloomad on hotellis lubatud – vaatavad meid nii teised külalised kui ka hotellitöötajad. Kohale jõudes oli aga juba läbi välisuste näha teist koera lobby’s patseerimas, kõik oli rahulik ja koer oli hotellis nagu iga teine külaline. Ainus palve hotelli poolt oli, et päeval, kui toas on koristaja, võiks minna koeraga jalutama. Nii on lihtsam.
Martin (40)

Hotelli kindlaks tõmbenumbriks on täielikult renoveeritud vee- ja saunaspaa, kus on võimalik lõõgastuda nii tormises basseinis, lebada kuumadel kividiivanitel kui ka karastada end pärast kuuma sauna jäises vees. Keskuse saunades saab vihelda, tervendada nahka soolaseguga ja niisutada nägu Haapsalu mudamaskiga. Terviklikule veekeskuse kogemusele annavad viimase vindi eri temperatuuridega basseinid (kuumim lausa 40 kraadi), millega parandada oma ainevahetust.

Vee- ja saunaspaa seinte vahele on ennast peitnud klassikaline leilisaun, aurusaun ja auruga saun, kus saab enda keha koorida väärtusliku soolaga ning teha toonustavat ravimudamaski. Kõigest kaks minutit saunas istumist tagab hellalt hoolitsetud naha üle kogu keha. Veel on võimalik veeta aega, mediteerides madala temperatuuriga aroomisaunas, milles kadakaaroomid meelt turgutavad. Vaade on sellest saunast jällegi kaunile Väiksele viigile.

Hestia Hotel Haapsalu Spa vee- ja saunaspaa on kättesaadav kõikidele inimestele, ka neile, kes hotellis ei peatu. Haapsallased kasutavad seda võimalust mõnuga, sest absoluutselt kõik, mis vaja üheks mõnusaks lõõgastuseks, on selles keskuses olemas.

Parima vaatega restoran Eestis

Enamasti on väga raske anda mingile asjale resoluutne tähis, nagu „maailma parim”, „Eesti maitsvaim” või „Euroopa aromaatseim”, sest alati on kuskil keegi, kes võib sellele adekvaatselt vastu vaielda. Hotelli teisel korrusel asuvast restoranist Blue Holm paistev vaade on aga ilmeksimatult ja vaidlusteta Eesti kõige kaunim. Enne kui jõuame üldse menüüs pakutavate maitsete, veinikaardil olevate jookide ja teeninduseni, veedab iga restorani astuja kolm-neli minutit aknast välja vaadates.

Restoran Blu Holm võttis meid vastu kui vanu tuttavaid. Teenindajate sõbralikult soovitusel valisime menüüst maitsmiseks mitmeid erinevaid kalatoite. Kõik maitses suurepäraselt, läbimõeldult ja põnevalt. Kindlasti soovitan kõikidel proovida siiatartari – äärmiselt maitserikas eelroog. Kes aga kala eriti ei armasta, võiks proovida veiseliha-carpaccio’t. Kui kõht täis, saab veiniklaasi keerutades lihtsalt aknast välja vaadata.
Martin (40)

Hotellirestorani menüü keskendub väga selgelt sellele, mis Haapsalule oluline: merele. Loomulikult pakutakse erinevaid toite ka sellest, mis merest kaugel, kuid parimad road valmivad meres ujuvast ja olevast. Erineval moel valmistatud kala, karpe ja muid mereande leidub nii eel- kui ka pearoogade seas. Enamasti keskendutakse kohalikule kalale, kuid menüüs on ka rahvusvahelisemad mereelukad. Restoraniköök on väga kõrgel tasemel ja suudab oma noorusliku julgusega kindlasti üllatada ka kõige nõudlikumat klienti.

Restorani peakokk Karina Kaasik, kes on läbi ja lõhki Haapsalu tüdruk (nagu ta ennast ise nimetab), on aastaid kokana töötades omandanud väärikaid nippe ja võtteid nii Eesti kui ka maailma parimatelt. „Olen nüüd need nipid meie köögiga kokku sobitanud. Mulle meeldib kõik värske ja kohalik. Minu lemmikud on põldmari ja kadakas – ehedad Läänemaa maitsed. Olen võtnud oma südameasjaks luua restoranis menüü, milles kajastuks kaasaegse Eesti köögi olemus,” räägib Kaasik.

Lisaks restoranile võib keha- ja vaimuhoolitsustest vabal ajal viita aega hotelli esimesel korrusel asuvas Lesilas, mis pakub parimaid palasid kohvikuvalikust. Sama valikut saab nautida ka spaas lõõgastudes. Vaade on Lesila kohvikust samuti maalilisele Väikesele viigile.

Puhkus, millel tõeline väärtus

Puhkamine on paljuski meeleseisund, milleni jõudmiseks vajame aga tihti abi. Hestia Hotel Haapsalu Spa pakub suurepäraselt lõõgastavat keskkonda, kus seda puhkuse meeleseisundit otsida ja hoida. Lisaks saunakeskuse külastamisele, kehahoolitsustele ja parimatele restoranikogemustele leiab hotellis veel palju põnevat, mida katsetada.

Igal hommikul näiteks saab tasuta osaleda uudses näojooga tunnis, lisaks pakub hotell erinevat sportimisvarustust õues liikumiseks. Hotellis on loomulikult olemas ka väikene jõusaal, mille kasutamine on külalisetele samuti tasuta. Pere noorimaid ootab hotellis ka lastetuba.

Hestia Hotel Haapsalu Spa on eriline sellegi poolest, et hotelli on oodatud ka lemmikloomad – nii koerad kui ka kassid. Selle juures on äärmiselt oluline, et koeraga spaahotelli tulles ei pea tegema järeleandmisi toa või teenuste kvaliteedis – ka lemmikloomaga spaasse jõudes saad valida just selle toa, mis kõige enam meeldib. Iga peatumise järel desinfitseeritakse tuba selliselt, et lemmiklooma külastusest ei jää järgmisele kliendile jälgegi. Lemmikuga hotelli saabudes ootab „sõpra” ees nii rätik jalgade puhastuseks kui ka vajalikud sööginõud.

Hotelli koduleht pakub ka tervet rida erinevaid varem koostatud pakette, mis lihtsustavad valikut: võimalik on tulla koos kallimaga nautima romantikapaketti ühiste õhtusöökide ja hoolitsustega, võimalik on valida ravimudapakett, perepakett või ilupakett. Kes aga tunneb, et vajab abi mõne kilo kaotamisel, siis on pakkuda ka pakett, mis keskendub just sellele.

Haapsalu uusim spaahotell annab igaühele võimaluse võtta aeg maha ja keskenduda iseendale, oma perele või kallimale, kuid huvi korral sisustada oma puhkus samal ajal ka aktiivselt. Kui aga kõigest sellest juba piisab, annab uue hingamise vaid mõneminutiline jalutuskäik Haapsalu vanalinna või promenaadile.

Tulge Haapsallu ja avastage selle linna maagia!

Uuri Hestia Hotel Haapsalu Spa võimaluste kohta lähemalt: www.hestiahotels.com/haapsaluspa

Jaga
Kommentaarid