Saulkrasti – linn, mis elab ja hingab suvises rütmi

Saulkrastis on ka Läti kaunimad päikeseloojangud, mida saab nautida spetsiaalselt mööda rannikut kulgeval päikeseloojangurajal.


Saulkrasti pidavat olema Läti kõige päikesepaistelisem linn. Sinna minnes võib selles ise veenduda. Saulkrasti asub Riiast 50 kilomeetri kaugusel Lääne-Läti rannikul ja linn lookleb tervelt 17 kilomeetri pikkuselt mööda rannikut. Saulkrastis on ka Läti kaunimad päikeseloojangud, mida saab nautida spetsiaalselt mööda rannikut kulgeval päikeseloojangurajal.

Saulkrasti linnakeses peidab end ka ainulaadne majutusasutus Villa Gaida, mille rajasid Diana Afonina ja Sigits Duduris. Argipäeval keskkonnateenuste valdkonnas tegutsev paar otsustas renoveerida Saulkrastis asuva puidust ehitise ja sinna kõrvale ehitada pisut moodsama maja, milles mõlemas tegutseb korterhotell. Korterid on 2–3-toalised ja neid saab üürida nii nädalaks-paariks kui ka näiteks terveks suveks. Järgmisena on Dianal ja Sigitsil plaanis renoveerida krundil asuv vana talumaja, kuhu tulevad mõned tavalised hotellitoad, raamatukogu ja restoran. Kuid restorani nad ise pidama ei hakka, pigem soovivad sinna leida partneri, kes tipptasemel toiduelamused Saulkrastisse tooks.

Saulkrasti pärliks on kindlasti ülimoodne ja turvaline supelrand, kus saab valgel liival päevitada, nautida sooja merevett ja rannakohvikutes keha kinnitada. Rannas valvavad korda vetelpäästjad ja näiteks lemmikloomad peab sinna minnes koju jätma, sest koertega seal viibida ei tohi. Samuti näiteks ei lubata kaunil valgel liival peesitades suitsetada.

Kui aga rannarestoranis einestada ei soovi, võtab kõik külalised vastu noortepärane restoran Saltwater, kus saab keha kinnitada nii burksisõber, idamaiseid maitseid armastav inimene kui ka taimetoitlane.

Veczemju liivakivikaljud


Koduteel Eesti poole tasub läbi astuda erinevatest maantee lähistel asuvatest paikadest, millest üks on Veczemju liivakivikaljud.

Koduteel Eesti poole tasub läbi astuda erinevatest maantee lähistel asuvatest paikadest, millest üks on Veczemju liivakivikaljud. Tegemist on lätlaste seas populaarse loodusliku vaatamisväärsusega, kuhu minnakse kogu perega ja kus veedetakse terve päev mööda rannikut jalutades. Kuus meetrit kõrge rannik paljastab mitmesaja meetri pikkuse silmailu pakkuva kalju.

Salatsi linn


Ehkki eestlased teavad Salacgrīvat Positivuse festivali toimumispaigana, siis tegelikult peidab end seal ka suur osa Läti kalastusajaloost.

Teel koju asub veel üks paik, mida külastama peaks, et lätlastest aimu saada. Ehkki eestlased teavad Salacgrīvat Positivuse festivali toimumispaigana, siis tegelikult peidab end seal ka suur osa Läti kalastusajaloost. Nimelt asub seal silmupüünis, mis ehitatud üle terve jõe. Tegemist on äärmiselt fotogeenilise paigaga jõe servas, mida tasub külastada juba ainuüksi vaatamise pärast. Silmupüügi hooaja alguses ehitatakse üle jõe spetsiaalne püünis, kalapüügikorvid pannakse vette ja korvid koguvad saaki terve öö. Päikesetõusu ajal korjatakse korvid koos saagiga ära. Salacgrīvas tegeleb silmupüügiga Aleksandrs Rozenšteins, kes õppinud seda oma esivanematelt.

Rohkem informatsiooni sihtkohtadest Lätis leiad Latvia Travel kodulehelt https://www.latvia.travel/et. Maalilisi pilte ja reisisoovitusi leiad ka meie Instagramist @latviatravel ja Facebookist @LatviaTravel.

Jaga
Kommentaarid