Tukumsi klassikaliste autode ja mootorrataste muuseum


Ühe Läti pereisa Arvis Ozoliņši lapsed Edgars ja Liene räägivad, et nende lapsepõlves veetis paps pea kõik õhtud garaažis järjekordset projektiautot putitades. Aastakümneid hiljem on putitamishobist sündinud vahva muuseum, mis hõlmab kogu Arvise isiklikku kollektsiooni.

Arvise haruldaseim auto on aga Cadillac Eldorado, mille hind küündib 80 000 dollari ligi.

Muuseum sündis ennekõike vajadusest. Nimelt ei olnud Arvisel enam restaureeritud autosid kuhugi panna ja ehitada tuli spetsiaalne garaaž. Nõndaks otsustatigi, et garaažiuksed on avatud ka teistele, kes Arvise kätetööd imetleda soovivad. Arvise haruldaseim auto on aga Cadillac Eldorado, mille hind küündib 80 000 dollari ligi.

Arvis käib igal aastal mõne enda autoga Haapsalus American Beauty Car Showl ja peab meie kodumaist autonäitust üheks parimaks lähiriikides. Tema sõidukeid näeb Läti filmides ja tibukollase Corvette’iga sõitis tema tütar möödunud suvel oma pulma.

Puhkekeskus Valguma Pasaule


Puhkekeskus Valguma Pasaule asub kaunis Ķemeri rahvuspargis. Seal saab nautida maitsvaid hõrgutisi restoranis, jalutada imelistel loodusradadel ja ööbida mugavates tubades. Eriti hingepaitava elamuse saab hommikul kardinad eest ära lükates, kui otse voodist paistab lummav järv ja puhas loodus. Keskuses pakutakse mitmesuguseid sportimis- ja vaba aja veetmise võimalusi. Ümbritseva loodusega saab kõige puhtama kontakti, jalutades mööda 2,6 kilomeetri pikkust Paljajalu rada, mille jooksul saab tunnetada kõiksugu erinevaid pindu.

Pimedal ajal on eriliseks elamuseks müstiline metsarada, mis on palistatud suurte loodusfotode ja maalidega. Puhkekeskuse omanik, Läti ajakirjanik ja pikaaegne meediajuht Viesturs Serdāns, on kirglik reisisell, kellel on üks eriskummaline hobi – nimelt on mees pikki aastaid kogunud kruuse. Aga mitte tavalisi kruuse, vaid just erinevaid suveniirkruuse põnevatest paikadest üle terve maakera. Oma muljetavaldava kollektsiooni eksponeerimiseks on ta kasutusele võtnud ühe terve hoone Valguma Pasaule puhkekeskuses. Erinevatest tubades võib leida tuhandeid kruuse, mis on kaasa ostetud reisidelt Eestist Hiinani.

Aktiivset looduslähedast puhkust armastavale turistile, kes samas on nõudliku maitsemeelega ja soovib ööbida kvaliteetses majutuskohas, on Valguma Pasaule just see õige koht, kus avastamist ja nautimist jagub kindlasti kogu nädalavahetuseks.

Rohkem informatsiooni sihtkohtadest Lätis leiad Latvia Travel kodulehelt https://www.latvia.travel/et. Maalilisi pilte ja reisisoovitusi leiad ka meie Instagramist @latviatravel ja Facebookist @LatviaTravel.

Jaga
Kommentaarid