Tērvete looduspark, glämping ja veinide pruulikoda – seiklusrikas puhkus kogu perele


Tērvete looduspark on mitmekülgne ja hiigelsuur, mistõttu tasub sinna minekuks varuda vähemalt terve päeva kui mitte kaks.

Päkapikkude linnas saab aga näha pisikesi majakesi, isegi postkontor ja juuksur on olemas.

Pargi territooriumil on tunda kirjanik Anna Brigadere kirjanduslikku panust. Tema auks nimetatakse pargi traditsioonilist osa Sprīdītise maaks. Siit leiab nii muinasjututegelased tema lugudest ja näidenditest - Sprīdīte ja Lutausi, Meža Ķēniņš õukonnaga, Anneli sõbrannadega ning "elavad" muinasjututegelased.

Avastamisrõõmu pakuvad ainulaadne loodus ja eksponaadid, nagu Päkapikkude mets, Muinasjutumets, Haldjamets, mänguväljak, Päkapikkude linn ja Nõiamets. Igaüks neist on suurem või väiksem maagiline maailm, mida on huvitav avastada nii täiskasvanutel kui ka lastel. Nõiametsas kohtub nõiaprouaga, kellega saab vestelda ravimtaimedest. Päkapikkude linnas saab aga näha pisikesi majakesi, isegi postkontor ja juuksur on olemas. Pisematele sõpradele on linnake eriti lõbus, sest kõik on nende suurust arvestades ehitatud.

Looduspargi metsas on üle saja puuskulptuuri, mis esindavad erinevaid metsaasunikke. Kuid mitte loomi, vaid haldjaid, päkapikke, metsaemandat ja paljusid teisi toredaid tegelasi. Pargis on ka haruldane männimets, milles kasvavad puud kõrguvad üle 40 meetri ja on ligi kolmesaja aasta vanused.

Glamuurne telkimine ehk glämping hoopis uues tähenduses


Selleks et vahepeal välja puhata, tasub sammud seada täpselt teisele poole parki, kust leiab väga unikaalse ööbimisvõimaluse Tērvete veehoidla kaldal. Valida saab kahe muinasjutulise variandi vahel. Pisikesed, justkui teletupsude maja meenutavad maa-alused kämpingud ja kõrged puumajad. Kõrgete mändide vahele ehitatud puumajadel on metallist keerdtrepid ja mitu mahukat terrassi, kus nautida ilusat vaadet. Ööbima mahub neisse neli inimest. Majakese esimesel korrusel on privaatne magamistuba kahele ja avatud teisel korrusel samuti kahte inimest mahutav voodilavats. Majakesed on kõik varustatud köögi ja vannitoaga.

Rohkem informatsiooni sihtkohtadest Lätis leiad Latvia Travel kodulehelt https://www.latvia.travel/et. Maalilisi pilte ja reisisoovitusi leiad ka meie Instagramist @latviatravel ja Facebookist @LatviaTravel.

Jaga
Kommentaarid