Imepisikese linnakese Koknese restoran Panna Cafe teeb silmad ette paljudele pealinnade söögikohtadele

Tõeliselt meeldiv üllatus ootab ees neid, kes peatuvad või sõidavad läbi Koknese linna ja otsustavad keha kinnitada Panna Cafes. Näljaseid ootab seal suurepärane toit, kiire ja professionaalne teenindus ning võimalus einestada privaatses klaaskasvuhoones. Kusjuures kasvuhooned pani Panna Cafe meeskond püsti alles sel suvel, mil ilmnes, et toitlustussektoris on ajad muutunud ja välja tuli mõelda uusi lahendusi, kuidas kliendid saaksid turvaliselt nende restorani nautida. Juulikuise kuumalaine ajal oli temperatuur kasvuhoonetes ligi 80 kraadi, mistõttu oli seal viibimine võimatu, kuid nüüd sügisepoole on need täiuslik viis nautida korraga head toitu, mõnusat atmosfääri ja privaatsust.

Paadisõit Daugava jõel, Koknese keskaegse linnuse varemed ja vutifarm gurmaanidele


Koknese linn asub Daugava jõe kaldal ja paadisõit jõel on kahtlemata üks muljetavaldavamaid tegevusi, sest sõidu ajal avanevad imelised vaated jõekallastele ning Koknese linnuse varemetele.

• Linnuse lasi ehitada piiskop Albert 1209. aastal.

• Põhjasõja ajal õhkisid saksid lossi ja seda ei taastatud enam.

• Kuni 1966. aastani asusid varemed kõrgel mäe otsas, ent kui ehitati hüdroelektrijaam, ujutasid Daugava ja Pērse jõe veed selle aluspõhja üle.

• Nüüd on linnuse ees jõe sügavus 40 meetrit.

Koknese külje all asub Bilstiņi külas tegutsev vutifarm Olala. Ligi 4000 vutiga farmis toodetakse päevas 2000 muna. Kuid see pole farmi põhiline tõmbenumber. Farmi pidajad lõid enda taluhoovi imelise oaasi, kus on kauni haljastusega aed, Armastuse aia nime kandva klaasist kasvuhoone ja pisikese söögikoha, mis on avatud eritellimusel. Söögipooliseks pakutakse otse loomulikult farmi toodangut. Niisiis saab proovida Korea retsepti järgi valmistatud marineeritud vutimune, äädikamarinaadis mune, vutipasteeti ja vutimunakollastest tehtud brüleekreemi. Septembrikuu lõpus korraldati seal tänavatoidufestival, mida külastas üle viiesaja inimese. Kusjuures lõviosa külalistest tulid kohale tunniajase autosõidu kaugusel asuvast Riiast. Toidufestivali kavatsetakse korrata detsembrikuus.

• Kaunist kasvuhoonet saab broneerida väikestele pidudele, fotosessioonidele või meistrikursustele.

• Külalistele pakutakse maitsvaid suupisteid ja maiuseid.

• Kohapealt saab farmis valmistatavaid tooteid ka kaasa osta.

Rohkem informatsiooni sihtkohtadest Lätis leiad Latvia Travel kodulehelt https://www.latvia.travel/et. Maalilisi pilte ja reisisoovitusi leiad ka meie Instagramist @latviatravel ja Facebookist @LatviaTravel.

Jaga
Kommentaarid