Bahnhofsi hotell – Alūksne juugendlik pärl


Bahnhofsi hotell Alūksne linnas pakub väikelinnale omast kodust ja personaalset suhtumist, olles sealjuures luksuslik ja kaunis. Alūksne ainus juugendstiilis ehitis kutsub oma kauni ja mugava interjööriga lõõgastuma ka kõige väsinuma reisiselli ning puhata saab koos terve perega. Muidugi vihjab kogu hotelli sisustus sellele, et tegemist on imelise paigaga, kus veeta ka romantilist lühipuhkust kallimaga. Hotell avati selles ajaloolises majas uuesti 2019. aastal, mil valmis said esimene korrus ja esimesed kolm tuba. Ajalooline maja oli Alūksne linnas strateegiliselt väga tähtsas kohas, asetsedes kohe Baltikumi pikima kitsarööpmelise raudtee kõrval.

• Maja ehitati 1910. aastal paruness Helena von Vietinghoffi käsul ning selle esimene kasutusala oligi öömaja pakkumine raudteelistele ja reisijatele.

• 1936. aastal renoveerisid maja põhjalikult aga uued omanikud, parun ja paruness Voldemar ja Edith Kubulins.

• Pärast renoveerimist anti maja esimene korrus üürile Eesti kogukonna koolile ja seal hakkas tegutsema algkool. Parun ja paruness elasid teisel korrusel asuvas korteris.

Hotellist leiab lisaks tavatubadele ka mõnusalt avara rõduga sviidi ja esimesel korrusel on kaunis banketisaal, kus võib korraldada nii sünnipäevasid, konverentse kui ka pulmapidusid. Bahnhofs on pereettevõte ja samadel omanikel on linnakeses teinegi hotell, Jolanta, kus on ka peresõbralik restoran kehakinnituseks.

Alūksne raudteemuuseum – tegevust noorele ja vanale

Luksushotellist üle tee asub Alūksne kitsarööpmelise raudtee muuseumi multimeedianäitus. Vana raudteejaama pagasikuuri ehitatud näitus pakub avastamisrõõmu nii noortele kui ka vanematele. Virtuaalselt saab läbi sõita kõik päris rongi läbitavad kümme peatust ja isegi aknast välja vaadates saab jälgida sõidu ajal ümbritsevat loodust. Rongiakna asemel on pingi kõrval arvutiekraan, mille kaudu jutustatakse virtuaalsele reisijale iga peatusega mõne kohaliku inimese lugu ja räägitakse mälestusi seoses raudteega.

Virtuaalreaalsuse austajad saavad pähe panna VR-prillid ja täpselt järele proovida, mis tunne on olla vedurijuht sõitvas rongis. Ringkäigu lõpetab vahva lühifilm Euroopa raudteede ajaloost.

Rohkem informatsiooni sihtkohtadest Lätis leiad Latvia Travel kodulehelt https://www.latvia.travel/et. Maalilisi pilte ja reisisoovitusi leiad ka meie Instagramist @latviatravel ja Facebookist @LatviaTravel.


Jaga
Kommentaarid