Euroopa Liidu algatus DiscoverEU jagab noortele eurooplastele 60 000 tasuta reisipassi, millega saab rongiga läbi sõita terve Euroopa, õppida tundma kultuuripärandit ja mitmekesisust, kogeda uut, harjutada keeli ning kohtuda erinevate inimestega. Oma unistuste reisile saab minna üksi või võtta kaasa kuni neli sõpra.

Võistlus toimub igal aastal. Kuigi tavapäraselt on reisipass mõeldud 18-aastastele noortele, siis tänavu saavad kandideerida ka need, kellel oli selleks õigus 2020. aastal, kuid mil võistlust pandeemia tõttu ei toimunud. See tähendab, et osalemiseks peab noor olema sündinud vahemikus juuli 2001 kuni 31. detsember 2003.

Reisipassi lunastamiseks tuleb esitada avaldus Euroopa noorteportaalis ning seejärel osaleda viktoriinis. Kui osutud väljavalituks, saad reisipassiga reisida ajavahemikus 1. märtsist 2022 kuni 28. veebruarini 2023 minimaalselt ühe ja maksimaalselt 30 päeva.

Kõik reisipassiga noored kogutakse kokku ühte Facebooki rühma, mille kaudu saab end üksteise seikluste ja soovitustega kursis hoida, ühiseid kohtumisi korraldada ning reisiplaane sättida.

Reisipasse on alates 2018. aastast jagatud pea 70 000 noorele eurooplasele. Järgmine taotlusvoor algas täna ja kestab 26. oktoobrini. Lisainfot saab Euroopa noorteportaalist või lehelt euroopanoored.eu.