Kulutule trajektoorilt on evakueeritud üle tuhande inimese ning teadaolevalt on metsaalal põlengu alla jäänud juba 5000 hektarit, kirjutab põhjanaabrite väljaanne Ilta-Sanomat.

Evakueerimine on toimunud peamiselt Estepona piirkonnas, mis on väga populaarne suvituspiirkond - seda eriti Briti turistide ja Hispaaniasse elama asunud pensionäride seas. Inimesed on evakueeritud muuhulgas ka tulekahjust ümbritsetud hotellidest ja autodest.

Andaluusia regionaalvalitsuse president Juan Manuel Moreno on kirjeldanud tulekahjut kui "tõenäoliselt kogu Hispaanias peaaegu enneolematut" nähtust.

Tulekahju puhkes kolmapäeva õhtul kell 21.37, mil häirekeskus sai umbes 140 kõnet, mis hoiatasid tulekahju eest Sierra Bermeja piirkonnas.

Andaluusia põllumajandus-, kalandus- ja maaelu arengu minister Carmen Crespo kinnitas reedel El País'le, et tõendite põhjal tundub, et tulekahju on tõenäoliselt tahtlikult süüdatud, kuna tundub, et see on puhkenud mitmes kohas korraga.

Ka regionaalvalitsuse president Manuel Moreno tegi sarnaseid avaldusi - tulekahju oleks tema sõnul tahtlikult ajastatud ajal, mil rannikul oli oodata tugevat tuult.

Lugeja! Kas viibid Hispaanias ja kogesid tulekahjut? Või tead kedagi, kel on tulnud põlengu tõttu evakueerida? Jagage kogemust vihje@delfi.ee!