Stjuardessi elukutse tundub eemalt vaadates põnev. Kuid vahel tuleb neil oma töös kokku puutuda ka inimestega, kes käituvad enam kui veidralt ja teevad lennusaatja elu väga raskeks. Toome siinkohal mõned näited.

Haisev tualett, mis sundis lennuki tagasi pöörduma

Kord pidi Londonist Dubaisse suundunud lennuk tagasi pöörduma, sest salongis levis uskumatult õudne väljaheitelehk.

Pardal viibinud Abhishek Sachdev rääkis BBC-le: „Kapten palus pardameeskonna vanemal enda juurde tulla ja me saime aru, et miski on mäda. Kümme minutit hiljem teatas ta, et võib-olla olete te märganud, et ühest tualetist tuleb hirmsat haisu, mida levitas „kõhust läbi käinud vedelik“. Just nii ta ütles.“

Kuna õhk lennukis oli rikutud (osa sellest ringleb pikka aega salongis ringi) ning olukord kujutas ohtu reisijate tervisele, otsustati lennuk tagasi pöörata. Reisijad majutati hotelli ning nad said lendu jätkata 15 tunni pärast.

Kasutatud mähkmed istmel


Foto: Instagram

Ohtlikult kannatamatu reisija

Kord avas üks reisija Sanya Phoenixi rahvusvahelisel lennuväljal maandunud lennuki avariiväljapääsu, põhjendades oma tegu sellega, et soovis kiiremini väljuda. Seetõttu hilines sama lennuki väljalend kahe tunni võrra ning kahjud ulatusid 16 000 dollarini.

Mis iganes see ka poleks


Foto: Instagram

Inimesed, kes keedavad lennukis kraanist tulevast veest suppi

Küsimusele, mis on kõige veidram asi, mida te lennukis kohanud olete, vastas endine stjuardess Heather Wilde, et üks veidramatest on olnud see, kui ta nägi, et reisija keetis lennuki tualetist võetud veest suppi. „Vabandust, aga lennuki veetorusid ei pesta. Mitte kunagi,“ selgitas ta.

Lendavad sead


Foto: Instagram

Lennukisse unustatud loomad

Rahvusvaheliste lendude reisisaatjad on koostanud pika-pika nimekirja asjadest, mis kunagi lennukitest on leitud.

Loomad — pistrik, kuivatatud kala, konn, kilpkonn ja papagoi — on selles nimekirjas samuti olemas, kuigi õnneks mitte väga kõrgel positsioonil.

Kõige jubedam koht, kuhu panna laps


Foto: Instagram

Imelikud asjad, mida nõutakse

Tavaliselt küsitakse stjuardessidelt üsna tavalisi asju. Üllatavaks muudab olukorra see, kuidas neid kasutatakse.

On palutud pintsette, et okkaid kaassõitja tagumikust välja tõmmata; pliiatsit, et kõrvu puhastada; kruvikeerajat, et istet lahti monteerida; tassi, kaant, kõrt ja nuga, et neist kateetrit meisterdada.

Segased zombied

„Kui inimesed võtavad unerohtu, mis neil lennukis magada aitaks, hakkavad nad vahel väga kummaliselt käituma. Ja need n-ö lennukikokteilid! Need teevad inimestega ikka igasuguseid asju,“ meenutab üks stjuardess. „Inimesed magavad, arvates, et nad on kodus oma voodis. Ja nad võtavad riided seljast ära. Kodus on see täiesti okei, aga lennukis …“

Ebatavalised õnnetused

„Üks purjus reisija minestas tualettruumis, kukkus selja taga avanenud tualetiuksest vahekäiku, püksid rebadel. Pärast stjuardesside omavahelist pikka vaidlust selle üle, mida teha, otsustasime me pükstest väljarippuvate kehaosade õigele kohale paigutamiseks kasutada tange, millega esimese klassi reisijatele leiba jagame. Purjus kodanik ei tundnud midagi!“ kirjutab üks stjuardess oma blogis.

Ebamugavad olukorrad kassidega

„Tunnen rohkem kui ühte kaastöötajat, kes on pidanud naisreisijale ütlema, et ta ei saa lennukisalongis oma kassi rinnaga toita. Jah, kassi — lugesite õigesti! Ja neid kordi on olnud mitmeid,“ kirjeldab pardameeskonna liige.

Kusjuures kassiemandad vastavad alati ühtemoodi: „Ma toidan oma beebit!“

Allikad: BBC, Instagram, Reisijuhi arhiiv