Hiljuti arreteeriti kaks Ameerika Ühendriikide mandriosast Hawaiile saabunud turisti vaktsineerimispasside võltsimise tõttu, säutsus Hawaii kuberner David Ige Twitteris.

Kuberner ütles postituses, et turistid rikkusid hädaolukorra reegleid, mis lubavad mandrilt Hawaiile ilma testi- ja karantiinikohustuseta siseneda vaid täielikult vaktsineeritud reisijatel.

Ige ütles, et Hawaii peaprokuröri kantseleile tuli rikkumise kohta vihje ja kaks turisti vahistati juba Honolulu lennujaamas. "Peaprokuröri kantselei uurijad on pühendunud saabunud vihjete uurimisele ja tänavad kodanikke abi ja toetuse eest. Me ei tohi lasta ohustada oma saarte turvalisusust," ütles Ige.

Võltsitud vaktsiinipassidega turiste ootab trahv kuni 5000 dollarit ja/või ühe-aastane vanglakaristus.

Hawaii osariigis on terve koroonapandeemia ajal kehtinud väga ranged sisenemistingimused. Kuni viimase ajani pidid kõik külastajad esitama negatiivse Covid-19 testi või läbima kohustusliku 10-päevase karantiini. Nüüd saavad ilma testinõude ja karantiinita saartele ka need Ameerika Ühendriikide siseturistid, kes on täielikult vaktsineeritud.

Koroonaviiruse Delta tüve kiire leviku tõttu karmistas Hawaii hiljuti taas rahvakogunemiste piiranguid. Uued reeglid, mida kohaldatakse kogu Hawaii osariigis seltskondlike koosviibimiste, restoranide, baaride ja meelelahutusasutuste suhtes, piiravad koosviibimisi kuni 10 inimesele siseruumides ja mitte rohkem kui 25 inimesele väljas.