Lugejate saadetud küsimustele vastab Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste.

Kui inimene ostab lennupileti, saadab lennufirma talle informatsiooni selle kohta, millised nõuded lennuki pardal kehtivad, lisaks sellele on kogu vajalik informatsioon üleval ka lennufirmade kodulehtedel. Oluline on märkida, et lisaks lennufirmade endi kehtestatud nõuetele võib nõutud maski tüüp sõltuda ka sihtriigi nõuetest. Seetõttu on oluline, et reisijad vaataksid enne lennule minekut täpse info lennufirma kodulehelt üle. Üldiselt kehtestatud nõuded tihti ei muutu, aga sellegipoolest soovitame alati enne lennujaama suundumist end hetkel kehtiva olukorraga kurssi viia.

Juhul, kui reisija teeb lennujaamas kohapeal check-in’i, pööratakse tema tähelepanu nõutud maski tüübile juhul, kui reisijal on ees konkreetsele lennule mittesobiv mask. Teine kontroll toimub juba väravas, kus lennufirma nõuetele mittevastava maskiga reisijad peavad selle vahetama sobiva vastu.

Lennujaama avatud ja kinnisel alal olevatest kauplustest on võimalik osta isikukaitsevahendeid. Kindlasti tasub lennujaama tulles varuda aega, kuna check-in võib tavapärasest kauem aega võtta ning lisaaeg tuleb kasuks ka siis, kui tekib vajadus näiteks nõuetele vastava maski ostmise järele.