Muinastulede öö toimub üle Eesti kõigis maakondades, on nii avalikke kui ka eralõkkeid, nii piletiga üritusi kui ilma. See on suurepärane aeg vaadata tulle koos lähedaste ja sõpradega või mediteerida üksi — paljude jaoks ei alga uusaastalubadused ju mitte jaanuari, vaid just nimelt sügise ja uue kooliaasta algusega.

Muinastulede öö. Foto: Puhka Eestis

Festivalid võtavad suvest veel viimast ning pakuvad rikkalikult nii kultuuri kui ka head eesti toitu. Muusikasõpru ootab Jazzkaar. Kontserdid toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis ja Rakveres. Kes oma jazzilembuses veel kahtleb, astugu pühapäeval läbi mõnelt tasuta kontserdilt, mil festival korraldab traditsioonilist tasuta kontsertide päeva.

Viljandis peetakse hansapäevi, mis on pidu kogu nädalavahetuse kogu linnas, Tartus toimub samuti kõigil päevadel aparaaditehase festival, mis üllatab töötubade, näituste ja tantsuetenduste ja galeriide ööga. Külastajad saavad ka kaubelda täikal, kuulata head muusikat ja tantsida ööklubis.

Kes pole veel Peipsi äärde head kala ja sibulat maitsma jõudnud või plaanib talvevarusid maitsva Eesti köögiviljaga täiendada, on teretulnud Lüübnitsasse sibula- ja kalalaadale. Narva linnuses lõpetab suve hooaja Ingerimaa kultuurifestival, mida täidavad ingerisoomlaste, isurite ja vadjalaste rahvalaulud, -tantsud ja -mängud ning peetakse loenguid põlisrahvaste kultuurist.

Lüübnitsa sibulalaat. Foto: Puhka Eestis

Spordihuvilistele on saabunud parajad ilmad — enam pole liialt palav ning saab endast kõik välja panna. Laupäeval toimub ööjooks Rakveres, kus saab valida saab 5 ja 10 km pikkuse distantsi vahel, enne hilisõhtust stardipauku inspireeritakse tulevikusportlasi Mõmmi lastejooksudega.

Eesti ööjooks. Foto: Puhka Eestis

Loodusmuuseumis saab viimast korda näha näitust „Hirmus armas nahkhiir”, iga-aastast avangardi pakub Patarei Merekindluses toimuv ERKI Moeshow ning kooliaastat juhatab sisse jäätisepidu Tallinna lauluväljakul, kus oma tegevust esitlevad huvikoolid ning saab erinevate trennide sobivust ka kohe kohapeal katsetada.