1. ABBA muuseum

ABBA muuseum on otsekui ausammas maailmakuulsale popbändile. Siin on võimalik bändist kõike teada saada. Muuseumis on kostüüme ja kuldplaate, terve hulk originaal- ja ka mälestusesemeid.

Samas pole muuseum lihtsalt üks asjadega täidetud paik. Siin on võimalik miksida ABBA lugusid ning pääseda viiendaks bändi liikmeks. Kõige põnevam on aga, et koos kujuteldava ABBAga on võimalik lavale tõusta ning laulda Mamma Miat just nii valjusti ja valesti, kui tahtmist on. Võib kindel olla, et ükski laulja kaaslane külmaks ei jää.

2. Skanseni vabaõhumuuseum

See on 1891. aastal rajatud vabaõhumuuseum, kus saab ette võtta mitmeid põnevaid tegevusi.

Siin saab kogeda Rootsimaa ajalugu läbi viie sajandi ning vaadata, kuidas tähistati Walpurgi ööd, jõule ja jaanipäeva.

Külastaja saab näha läbilõiget Rootsist põhjast lõunasse viie sajandi kestel ja tunnetada ajaloolisi hetki kultuuriloolistes majades ja taludes, kus toimetavad igale ajastule omastesse kostüümidesse riietatud giidid.

Skansenis saab näha Põhjamaade mets- ja koduloomi, osta kaasa traditsioonilisi meeneid ja kingitusi, külastada restorani ja nautida maalilisi vaateid üle terve Stockholmi.

3. Katustel kõndimine

Kui on tahtmine end tunda nagu Karlsson katuselt, siis pakub tõenäoliselt huvi ekskursioon, kus enam kui 43 meetri kõrgusel on võimalik ennast katuseid mööda kõndides proovile panna. Asjatundlik giid tutvustab pisut ka Stockholmi ajalugu. Võib kindel olla, et sellel ekskursioonil näeb linna hoopis teise, palju põnevama nurga alt.

Kõik giidid on hästi koolitatud. Neil on sertifitseeritud turvakoolitus kõrguste ja kultuuriloo kohta.

4. Junibacken

Laste kultuurikeskus Junibacken asub Stockholmis, Djurgårdeni saarel. See on rõõmuderohke ja mänguline keskus.

Junibackenis on võimalik sattuda mitmetesse Astrid Lindgreni raamatutest pärit tuttavatesse lugudesse ning kohata armsaks saanud tegelasi alates Vahtramäe Emilist kuni katustel elava Karlssonini. Siin saab ronida Pipi hobuse selga või nautida vahvat teatrietendust. Lisaks saab hea ülevaate Astrid Lindgreni elust. Külastuse tipphetk on kindlasti meeldejääv rongisõit läbi Astrid Lindgreni lugude. Valikus on ka eesti keel.

Junibackeni kauplus on täis Astrid Lindgreni raamatuid ja filme, ent lisaks leidub siin ka vahvaid mänguasju. Kohvikus saab kõhu heast-paremast täis süüa. Kõik toidud ning küpsetised on valmistatud kohapeal, et pakkuda peredele kodust ja säilitusaineteta toitu.

5. RIB-båt

Seikluslik viis tutvuda mere poolt vaadates Stockholmi ja saarestikuga, kihutades ühe kiireima paadiga, mille kiiruseks on 65 sõlme (120 km/h). Näha saab kauneid ja maalilisi paiku. Kaptenid on kogenud giidid ning neil on ka nõutav väljaõpe ohutuse tagamiseks.