Väljaanne kirjutas, et kuigi sügise saabudes oodati koroonaviiruse uute juhtumite arvu vähenemist, on läinud vastupidiselt, need hoopis kasvavad.

“Tänases olukorras on prognoose teha keeruline,” ütles Schults Kauppalehtile. "Me jälgime reisijate olukorda, aga kui see sügisel taas halveneb, tuleb meil kaaluda, kas laevad taas seisma jätta."

Schults loodab siiski, et vaktsineeritus kasvab ja aitab ühiskonda avatuna hoida. Vaktsineerimise tempo kiirendamise olulisust rõhutas oma intervjuus Reisijuhile Tallinki uue laeva MyStar vettelaskmisel 12. augustil ka Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene — vaata SIIT.

EestiSoome vahelised reisijad siiski muretsema ei pea. Tallink Grupi juhatuse esimehe Paavo Nõgese sõnul ei puuduta laevaliikluse võimalik vähendamine Eesti reisijaid. “Küsimuse all ei ole EestiSoome ja EestiRootsi vaheline liiklus," täpsustab Nõgene. "Ettevõte jälgib SoomeRootsi vahelise liikluse nõudlust ja ei välista, et teeme sellest tulenevalt muudatusi SoomeRootsi vahelise liikluse mahtudes.”