Peipsi ääres on praegu kõige külluslikum aeg, mil valminud on kõikvõimalikud aia-, metsa ja põllusaadused ning kõigest sellest valmistavad 43 pop-up restorani Vasknarvast Saaboldani oma parimaid retsepte külastajate rõõmustamiseks. Samuti saab sel nädalavahetusel Peipsimaa lugematutest müügipunktidest kaasa osta kogu seda rikkust, mis Peipsi ääres kasvab.

Foto: Triin Pärn

Sel aastal saab Peipsi Toitu nautida lisaks ka sadamates, kus kahepäevarestoranidena ootavad Vasknarva, Mustvee, Tartu Lodjakoja, Luunja, Räpina, Lobotka ja Värska sadamad.

Pop-up restoranid on avatud 21. augustil kell 11-21 ja 22. augustil kell 11-17.

Festivali info leiad SIIT.

Google kaardi osalejatega leiad SIIT.

Foto: Ülle Jukk

175 km teekond annab suurepärase hajutatuse võimaluse ja enamiku pop-up restoranide tegevused toimuvad väljas. Jälgime kehtivaid külastajate arve ning Covidi vaktsineerimis-, läbipõdemis- ja testitõendit ei ole vaja esitada.

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ koostöös Jõgevamaa toiduvõrgustiku, Peipsi Toit ja Kääpa OTT võrgustikega. Peipsi Toidu Tänavat 2021 kaasrahastab Eesti-Vene piiriülese koostöö programm 2014-2020 projekti „Common Peipsi 2" raames. Abikäe on ulatanud Luunja, Mustvee ja Alutaguse vald.


Foto: Tiit Grihin