2003. aastal ehitatud Laulasmaa spaa on juba 10 aastat (alguses osaliselt, hiljem täielikult) kuulunud rootslastest omanikele Anna Elamile ja Peter Elam Håkanssonile. Käesoleva aasta 6. jaanuarist võtsid nad Hestia Grupilt üle ka spaahotelli opereerimise ja jätkasid tegevust uue nime LaSpa all.

Kiirtee lõõgastumisrežiimile pärast rasket tööpäeva

Hakkasime Laulasmaa poole sõitma kohe peale mu tööpäeva lõppu. Mina olin väsinud, sest oli tegus tööpäev, kaaslane oli väsinud, sest tal oli puhkus, mis ju teatavasti väsitab teinekord veel rohkem. Aga juba sõit Tallinnast Laulasmaale mõjub lõõgastavalt, meri ja männimetsad ajavad kiiresti töömõtted peast. Kohale jõuab piisavalt ruttu, mis on LaSpa suur eelis just pealinlasele — linnast saab välja, aga sõitma ei pea kaugele.

Kuna ajad ja kombed on muutunud, siis hotelli sisse registreerides tuleb muidugi näidata oma vaktsiinipassi ja vastu saab kollase käepaela, mida siis igal pool näidata tuleb. Ilma nakkusohutuse garantiita LaSpa uksele koputama minna ei maksa.

Tuppa astudes ütles kaaslane esimese asjana, et appi, kui mõnus küpsisetordi lõhn. Tegelikult olid meid tervitamas vahuvein ja puuviljad, küpsisetorti ei paistnud kuskil. Aknast paistis hoopis selle päeva möllamised lõpetanud meri ja taevas nägi välja täpselt selline, et lubab mõne tunni pärast imelist päikeseloojangut.

Kuni päikeseloojanguni veetsime aega vee- ja saunakeskuses, mis oli meeldivalt keskmiselt rahvastatud, kuna polnud nädalavahetus. Kuna LaSpa vee- ja saunakeskust pole veel renoveeritud, oli see osa juba tuttav oma basseinide, mullivannide, puuküttega sauna ja käbisaunaga, soola- ja aurusaunadega ning jaapani vanniga. Mitte liiga suur, mitte liiga väike ja mõnus hubane. Paari tunniga saab välja igasugusest rutiinist ja jääb üle lihtsalt mõnuleda — nagu spaas peabki olema.

Vaata fotosid LaSpa vee- ja saunakeskusest:

Spaale järgnes muidugi jalutuskäik päikeseloojangul, sest kui su hotellist on rand vaid kahe käbiviske kaugusel, siis oleks patt sinna mitte minna. Saime nii tuult ja vihma kui ka ilusa päikeseloojangu. Ideaalne.

Selline on LaSpa ümbrus — pole ju paha?


Meeliülendav õhtusöök

LaSpa restoran Verde väärib omaette peatükki. Restorani peakokk Angelica Udeküll on kokku pannud sellise menüü, mis ei ole tüütult pikk, aga see-eest väga mitmekesine, nii et valik oli ainult natukene raske. Meie väljavalituteks osutusid grilljuustu salat, õllemarinaadis searibid, hirveliha burger ja kiviahju pitsa. Ja kui need saabusid, siis... me lihtsalt oigasime mõnust — kõik oli nii maitsekalt kokku pandud, lisandid olid üllatavad. Ma pole eriline toiduasjatundja, et pikemalt kirjeldada, aga üks näide — salat oli apteegitilli kastmes ja see oli parim asi, mis ma üle pika aja saanud olen — ja ma arvasin, et mulle ei maitse apteegitill! (Kuna ma hämaras hästi ei näe, ei märganud apteegitilli salati koostisosades, muidu poleks ehk võtnudki, nii et kanapimedus tuleb vahel kasuks ka.)

Isegi kui pole spaatuju, siis tasub LaSpa’sse minna ka ainult Resto Verde pärast. Kui ei usu, vaata sealsete toitude pilte:


Värskelt renoveeritud hoolitsuste osakonnast on keeruline lahkuda

Pärast kosutavat und, rikkalikku hommikusööki restoranis Vicca ja taas mõnulemist vee- ja saunakeskuses ootas meid hoolitsus täielikult renoveeritud NAUDI LaSpa’s. Valisime Põhja-Aafrika massaaži, mis lubas traditsiooniliste aeglaste ja sügavuti lõdvestavate massaažitehnikatega rahustada keha ja vaimu. Ja seda ta tegi. Lausa nii palju, et pidime hotellist välja registreerimise tund aega hilisemaks lükkama, sest lihtsalt ei suutnud liigutada. Õigemini pakkus NAUDI LaSpa ülimalt tore ja armas administraator seda võimalust meile ise, kuna nädala sees polevat sellega probleemi. Meie tööks jäi ainult hubases massaažijärgses lõõgastustoas teed juua ja vaikselt jälle reaalsusesse jõudma hakata.

Vaata, milline näeb välja uus NAUDI LaSpa:

Nii et soovitame soojalt minipuhkust LaSpa’s ja oma kogemuse põhjal võib öelda, et kaasa saad värske ja puhanud tunde ning kui käisid ka massaažis, siis veel tükk aega nahal hõljuvate eksootiliste külmpressitud õlide aroomi.

Info LaSpa praeguste ja tulevaste renoveerimistööde kohta

Mis on LaSpa's juba renoveeritud ja mis tööd ootavad veel ees, räägib LaSpa turundusjuht Helen Vipper.

LaSpa hotellikompleks koosneb kahest majast – hotellist ja rannaresidentsist. Kokku on LaSpa kompleksis 142 numbrituba, millest 38 asuvad hetkel kapitaalremondis olevas rannaresidentsis. Sinna tulevad toad esindavad just seda šikki luksuslikku rannamaja tunnet, mida oma külalistele kogu hotellikompleksis pakkuda soovime.

Äsja avatud NAUDI LaSpa heaoluspaa on kantud mere ja metsa lähedusest ning see peegeldub kogu atmosfääris. Meil on kokku 16 hoolitsuste tuba, 2 veealust duššmassaaživanni, 3 pärlivanni ja 8-kohaline soolakoobas. Ühes päevas saame vastu võtta ning hoolitsusi pakkuda ligi 200 külalisele. Lisaks pakume hotellikülalistele tasuta joogatunde, mis toimuvad suvel ilusa ilmaga mererannas.

Veel sel aastal valmivad uued Rannaresidentsi toad ning järgmiseks ootavad uuenduskuuri peahoone hotellitoad ja koridorid. Lisaks varustame aasta lõpuks kõik oma hotellitoad luksuslike ning väga mugavate Rootsi premium brändi Carpe Diem vooditega.

Hiljem tuleb uuenduskuur ka meie avaras ja päikseküllases vee- ja saunakeskuses, kus praegu pakuvad lõõgastust seitse erineva toimega basseini ning kuus sauna.

Jaga
Kommentaarid