1. Helsingi vaateratas (Skywheel Helsinki)

40 meetri kõrgune ratas asub kesklinnas. 12 minuti jooksul on võimalik linnulennult nautida merevaadet, lähedal asuvaid väikseid saari ning tänavate labürinte, kus leidub terve hulk muuseume, restorane ja kohvikuid. Just vaateratas on suurepärane algus Helsingiga tutvumiseks.

2. Helsingi loomaaed

Korkeasaari loomaaias on leidnud endale kodu umbes 150 loomaliiki ning umbkaudu 1000 taimeliiki. See on üks vähestest loomaaedadest, mis asetseb saarel. Sellise pika ajalooga loomaaeda tasub otsida. Korkeasaari asustati 1889. aastal ning kogu selle aja jooksul on püütud seal hoida oma asukate jaoks vajalikke looduslikke tingimusi. Külalisi oodatakse loomaaeda aastaringselt. Seega on võimalik loomade ja lindudega kohtuda igal aastaajal. Mõned neist eelistavad jalutada värskes õhus, teised elavad paviljonides, näiteks kaslaste troopilised esindajad, öökullid, roomajad, kaamelid, kängurud ja sebrad.

3. Linnanmäki lõbustuspark

Seiklusi ihkavate laste vanemad on ilmselt juba hästi kursis selle grandioosse lõbustuspargiga, kus on põhjamaade suurim atraktsioonide arsenal. Vähemalt korra tuleks seal oma võsukestega ära käia ning koos nendega lõbutseda. Kogu klassika on seal täies ulatuses esindatud: karussellid, autod-lennukid, veeliumäed ja loomulikult suhkruvatt. Äärmiselt järsud Ameerika mäed pole nõrganärviliste jaoks — atraktsioon Taiga on 50 meetrit kõrge ja enam kui kilomeeter pikk. Eriti meeldiv on asjaolu, et lõbustuspargis on lausa 8 tasuta karusselli mudilastele.

4. Allas Sea Pool basseinid

Jalutades mööda kesklinna ja nautides selle arhitektuuri võib kogemata sattuda lausa värskes õhus asuva basseini lähedusse. Ja ühtäkki näivad kõik teised jutud liigsetena, tarvis on tingimata proovida. Nimelt hüpata otse basseini. Ja polegi tähtis, kas on suvi või talv. Kahte basseini (täiskasvanutele ja lastele) soojendatakse, kolmas on aga täidetud mereveega, mille temperatuur on identne vastava aastaajaga.

5. Serena veepark

Kultuskohtadest rääkides ei saa mööda minna Serena veepargist, mis on olnud paljude põlvkondade igas vanuses laste meeliskoht. Kõigest 30 km kaugusel Helsingist asub suur hulk veeliumägesid, koskesid, saunu ja kunstliku lainetusega basseine.

Ekstreemsete lõbustuste harrastajatele on meelepärane kindlasti toruliumägi „Must Auk“, milles valgus-ja heliefektid pakuvad kordumatuid elamusi. 140 meetri kõrgune kosk „Metsik Voog“ hämmastab nii oma möirgavate kärestike kui ka rahuliku vooluga. Supelda saab ka kahes pikas käänulises jões.

6. Sea Life akvaarium

Esimesest sammust alates tunnevad akvaariumi külalised end lausa ihtüandritena. Ja pole ka ime, sest kõikjalt ujub vaikses virvenduses mööda sadu tuntuid ja ka ennenägematuid meremaailma asukaid. Uurida saab järjekordset koralli ja ka mööda ujuvaid publiku lemmikuid haisid. Siin on neid koguni seitse ja kõige suurema hüüdnimi on Sweetie, mis otse loomulikult vastab reaalsusele. Kolmekümnes akvaariumis elab rohkem kui 100 mereasukate liiki — alates meduusidest kuni merihobuste ja kilpkonnadeni välja.