Mööda Peipsi järve rannikut looklev Sibulatee ühendab vene vanausuliste, eesti talupoja ja baltisaksa mõisakultuuri. Need on tõelised Sibulatee vaatamisväärsused. Lõunast võib Sibulatee alguspunktiks lugeda Emajõe suudmes, Emajõe suursoos asuvat Varnjat ja selle lõpuks Kodavere kandi põlisküla Sääritsat. Sibulatee Tartumaal läbib paljusid maagilisi kohtasid, mis jäävad kummitama veel pikaks ajaks peale Sibulatee külastamist. Selle veidi üle 30 kilomeetri pikkuse teekonna vaieldamatuks staariks on tänavkülad, kus üksteise kõrvale pikitud mitmevärvilised vanausuliste kodud annavad juba esmavaatlusel märku, et tegemist on omanäolise kultuuriga, mis on end aastate jooksul vähe mõjutada lasknud.

Populaarne on ka kalapüük ning parvematkad Emajõel, mis meelitavad aastas kohale sadu ja sadu inimesi. Kalastamine Emajõel tasub ette võtta ka neil, keda kalapüük eriti ei köida, sest käe saab valgeks seal praktiliselt igaüks. Emajõe parvematkade peamisteks atraktsioonideks on Emajõe suursoo ja Peipsi järv. Loomulikult kuulub matka juurde Emajõel kalastamine.

Vaata videot:

Kui tahad rohkem teada, kuidas lõkkel süüa teha või huvitavad ka söödavad metsikud taimed, kalapüük ning üleelamisõpetused, matkamisest, matkavarustusest ja loodusega koos olemisest rääkimata, siis vaata Youtube'i kanalit Easy Outdoors. Seal leiavad käsitlemist ka mitmed erinevad RMK matkarajad, RMK lõkkekohad ja RMK matkateed.