Samaaegselt puurivad nad silmadega su pagasi läbi, püüdes aimata, ega sa midagi keelatut pardale toimeta. Sest eelkõige on nad õpetatud ja treenitud selleks, et tagada reisijatele ohutus.

Mida täpselt nad siis jälgivad? Iga lennureis on loomupäraselt siiski teatud mõttes riskantne. Seega peab meeskond igast lennuki uksest sisse astuvast inimesest väga teadlik olema. Esimene mulje on sageli määrav ning neid, kes endast turvalisusele mingit ohtu kujutavad, ei pruugita pardale lubada.

Ka alkoholijoobes või narkouimas reisijaid ei lubata sageli lennukisse. Stjuardesse toetavad nende valikute tegemisel ka kapten ja purser, sest potentsiaalsete probleemide tekkimise võimalus on liiga suur. Kui tekib vajadus reisijad evakueerida, tuleb seda teha 90 sekundi jooksul ning purjus reisijad, kes pole väga koostööaldis, oleksid sel juhul kindlasti piduriks.

Nad vaatavad su välimust

Kui sa näed välja lihaseline, tugev või muul moel füüsiliselt heas vormis, jätavad nad su näo ja istekoha meelde. Ja seda sellepärast, et näevad sinus ohu ja rünnaku korral liitlast. Kui selline olukord juhtumisi välja kujuneb, paluvad nad sul diskreetselt endale appi tulla.

Nad vaatavad, ega sa nende kolleeg ole

Lennuliinide töötajatel on sageli kaasas šokolaad, mis nad n-ö välja annab. Ja vaja võib nende abi minna samuti ohuolukorras — sest nad teavad, kuidas käituda.

Nad vaatavad, ega sa haige pole

Lisaks sellele, et stjuardessid kontrollivad, et sa purjus ega narkouimas poleks, püüavad nad aru saada sellestki, kas sa oled vihane, hirmunud või koguni haige. Pikkadel lendudel võib niisuguses olukorras inimene palju probleeme tekitada. „Tere!“ ütlevad stjuardessid, ja kuulavad tähelepanelikult, kuidas ning mida sa vastad. Kui sa ikka väga jõuetu ning kahvatu välja näed, siis sind pardale ei lubata — pole vaja, et sa lennuki nakkavate bakteritega täidaksid.

Tõsiste terviseprobeemide lahendamine on keeruline ka maapinal, rääkimata Atlandi korral lendavast lennukist. Kuigi kogu meeskond on võimeline esmaabi osutama, ei pane nad kellelegi diagnoosi ega määra ravi.

Nad vaatavad, kas sa oled hirmunud või ärevil

Lennusaatjad püüavad asu saada, kas sa kardad lendamist ning vajad lennu ajal erilist tähelepanu.

Nad vaatavad, kas sul on puue

Mõne puude korral ei saa reisija igal istmel istuda. Mõni puue ei luba sul raskusi (pagasit pea kohal asuvasse sahtlisse) tõsta ega raskeid uksi avada. Mõni puudega inimene võib erilist tähelepanu ja abi vajada. Stjuardess peab sellest kõigest teadlik olema, et reisija ennast eemaletõugatuna ega äraunustatuna ei tunneks.

Nad vaatavad, et sa midagi seadusevastast ei teeks

Juhtumid, kus taskutes püütakse loomi ja kohvrites oma napsu lennukisse tuua, polegi nii harvad. Tõsi, alkoholi võib lennukisse tuua, aga pudelilt korki maha keerata ja rüüpama hakata ei tohi.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kuna reisijate hindamiseks, mis on väga oluline, on stjuardessidel vaid 3-4 sekundit, nõuab see tegevus neilt väga suurt keskendumisvõimet.

Allikas: businessindider.com