Alates sellest nädalast alustab Tallink Grupp Tallinna-Stockholmi liinil, praegu vaid Tallinnast väljuval suunal, reisijate tervisetõendite kontrollimist enne pardale minekut.

Stockholmist Tallinna väljuval suunal ei rakendata tõendite kontrollimist seepärast, et Rootsi riigi nakatumisnäitaja on madalam kui 75 ning Rootsist saabujatele ei kehti Eestis tõendite esitamise kohustust. Tervisetõendite olemasolu nõuet ei rakendata ka Rootsi riigi residentidele, kellel on õigus riiki siseneda ilma tõenditeta.

„Meie eesmärk uute reeglite kehtestamisega on see, et saaksime oma teenuseid võimalikult ohutult ka piirangute kontekstis edasi pakkuda ja samas aidata omalt poolt jätkuvalt kaasa riiklikule viirustõrje tegevusele,“ kommenteeris täiendava kontrolli sisseviimist Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Pardale pääsemiseks ning Rootsi riiki sisenemiseks on nõutav kas kehtiv vähemalt ühe doosi kinnitusega vaktsineerimistõend, COVID-19 läbipõdemistõend või koroonaviiruse negatiivse testi sertifikaat. Tõendi esitamise nõue ei kehti 17-aastastele ja noorematele lastele.

Tallinna-Stockholmi liini laevale Baltic Queen A-premium ja kõrgemate kajutiklasside reisijatele on tasuta antigeeni kiirtestimine enne reisi. A- ja B-kajuti kategooria reisijatel on võimalik samuti kiirtestimise teenust kasutada, kuid neile maksab see 15 eurot inimese kohta.