Millest alustada? Võib-olla külalislahkuse sektori viimasest uudisest? Mais tõstis K. Donelaitise tänaval asuv Kaunase suurim hotell oma taset ja sellest sai Radisson Hotel Kaunas. Et 2008. aastal asutatud neljatärnihotell vastaks Radissoni kaubamärgi nõuetele ja Skandinaavia esteetikale, renoveeriti põhjalikult kõik 206 tuba (nende interjööri kaunistavad nüüd Kaunase linna fotod!) ja teised ruumid.

Radisson Hotel Kaunase tuba. Foto: Radisson Hotel Kaunas

Alles eelmisel suvel uksed avanud Moxy Kaunas Centre on juba suutnud saada linna üheks populaarsemaks kohaks – ja seda isegi karantiini tingimustes! Kui üritused ja kohtumised olid keelatud, kutsus hotelli leidlik personal külalisi maitsma maailma köökide toite ja nautima Euroopa parimaid kinofilme numbritubades ning suhtus tekkinud olukorda igapidi loominguliselt. Ja nüüd, kui baarid jälle töötavad, ei jää hotelli külastatavus mingil moel alla Kaunase kõige populaarsematele kohtadele. Ning veel – see hotell sobib puhkuseks ilma lasteta ja kohustusteta. Kõik, mis toimub Moxys, jääb Moxysse …

Moxy Kaunas. Foto: Moxy Kaunas

Kui teis äratas huvi, kus ikkagi ööbis Kaunases näitleja Helen Mirren, siis vastus on – oma töökohal. Pažaisliai kloostris üles võetud seriaali „Katariina Suur“ filmimise ajal peatus kuulus briti näitleja just selle barokklossi seinte vahel tegutsevas külalislahkuse kompleksis. Kui olete ajalooliste seriaalide austaja, siis on boutique-tüüpi hotell Monte Pacis just teile. Hotellis peatumise ajal saate minna miniekskursioonile just nendesse kloostri kohtadesse, kus filmimeeskond töötas. Samuti võite valida just selle toa, kus elas Helen Mirren. Kuid kõik toad on hotellis Monte Pacis suurepärased, nagu ka restoran, kus peened road on valmistatud kloostriaias kasvatatud loodusandidest.

Monte Pacis. Foto: Saulės pieva fotografija

Kultuuriga vürtsitatud puhkuse veetmise kohti on Kaunases veelgi, näiteks Kaunase peapiiskopkonna külalistemaja, mis asub kadestamisväärses kohas – Raekoja platsil. Suurepärased fotod toaaknal on garanteeritud ja kõik vanalinna huvipakkuvad kohad on lausa peopesal.

Samuti asub Kaunase vanalinnas teistsuguse, boheemlasliku auraga hiljuti avatud Bōheme House. See tegutseb samas hoones, kus baar BO on kahe aastakümne jooksul rokkmuusika ajalugu ümber kirjutanud. Siin saate hellitada nii oma vaimu kui ka kõhtu. Selliseid ootamatult üllatavaid magustoite pole me varem näinud … ja kvaliteetseid hiliseid hommikueineid, mis on suisa kohustuslikud isegi siis, kui valite selle koha ainult üheks nädalavahetuse ööks. Kas me juba mainisime, et hommikusööki saab selles külalistemajas süüa lausa katusel?

Bōheme House. Foto: Bōheme House

Ja veel natuke autentsust – Kaunase interjöörid, milles on ühendatud modernsus ja art déco stiil. Airbnb platvormil saab broneerida näiteks selliseid kortereid, mille seinad võiksid pajatada Kaunase elanike sõdadevahelise elu lugusid. Mitte veel tänavu, aga juba järgmisel aastal kutsub teid erilisi öid veetma Art Deco muuseum, mis on sisustatud erakordselt hoolikalt restaureeritud silmipimestavalt ilusa mööbliga, olles ilmselt ainus muuseum Leedus, kus saab aega veeta ööpäev läbi. Kui aga minna veel kord tagasi hotellide juurde, siis teadke, et te ei leia Leedust ilusamat modernistlikku hotellifuajeed kui hotellis Metropolis.

Art Deco muuseum. Foto: Karolis Banys

Kas saabute koos lõbusa seltskonnaga? Võib-olla isegi koos oma ülikoolikaaslastega? Ülikoolide vilistlastele tekitab õige nostalgia … ei, mitte ühiselamu, vaid uue põlvkonna tudengimaja Solo Society. Erksavärviline interjöör, tänavakunst hoone fassaadil ja muud lõbusad detailid ei jäta teid ükskõikseks. Ja kindlasti ei tunne te selles hotellis üksindust. Peatuda võib siin ka väga pikka aega!

Ja lõpetuseks on meil teile kõige kummalisem pakkumine – väga halb hotell. Ilma naljata, selle koha nimi ongi Very Bad Hotel. Hiljuti Žaliakalnise äärelinnas avatud koht üllatab sisekujunduse lahenduste ja ootamatute aktsentidega ning kaunis vaade akendest on Kaunasele omane. See hotell on parim valik, kui soovite uurida Kaunase tagahoovidesse peidetud külge ja tutvuda Žaliakalnise tänavatega, mis võiks meile jutustada lõputult lugusid. Võib-olla hakkate isegi pärast Very Bad Hoteli külastamist kirjanikuks?

Very Bad Hotel. Foto: Very Bad Hotel

Jaga
Kommentaarid