Eile ilmus Ärilehes lugu, kus rongisõitja tõdes, et Elroni sellest nädalast kehtestatud jalgrattapilet, mis maksab 50% reisijapileti maksumusest, on toonud kaasa olukorra, kus näiteks Tallinnast Valka sõites maksab reisija, kes võtab selle sõidu ette jalgrattaga, selle eest 23 eurot. Reisijuht uuris, kuhu veel sarnase summa eest saaks.

Kui vaadata praegu pakutavaid odavaid lennupileteid, siis ühe odavaima pakkumise leiab liinil Tallinn-Viin, mille üks ots maksab näiteks 28. septembril lennates kõigest 7,69 eurot. Seega on edasi-tagasi lennureis Viini pea kolm korda odavam, kui sõita rongiga ühe korra Tallinnast Valka. Ka Küprosele, Paphosesse saaks 15. augustil praktiliselt rongipileti hinnaga ehk ühe otsa lennupileti hind on 23,99 eurot.

Samas välismaale ei pea reisima ju alati vaid lennukiga. Ka laevapilet Soome oleks võrreldes jalgratturi rongipiletiga Tallinnast Valka pea 10 euro võrra odavam. Näiteks 3. augustil startiv M/S Finlandia varahommikune jalakäija pilet läheks reisijale maksma 15 eurot.

Lisaks on võimalik sõita bussiga näiteks Tallinnast Riiga 14 euroga ning kuna sõitu korraldab Lux Express, siis seal saaksid lausa ilma rahata oma ratta kaasa võtta. Miks mitte minna Riiat uudistama koos isikliku rattaga!