Kaugtöö tegemiseks on hulga erinevaid paiku, alustades rannapuhkustest ja lõpetades linnalähedastes paikades peatumistega ning seda kõike mistahes eelarvega. Siin on Euronews.travel'i idülliliste sihtkohtade loend, kus sobiks ideaalselt tööd teha kasvõi vabas õhus:

6. Kultuuriarmastajatele: Berliin, Saksamaa


Kogu Euroopas eduka kunsti ja kultuuri poolest tuntud Berliin on täis nii galeriisid, teatreid kui ka muuseume.

Kohtumiste vahepeal saavad kaugtöölised peatuda ka kunstinäituste juures. Näiteks asub seal Käthe Kollwitzi muuseum, mis on pühendatud Saksamaa ühele suurimale naiskunstnikule.

5. Vaikseks puhkuseks: Rijeka, Horvaatia


Kaugtöötajad, kes otsivad natuke rahu ja vaikust, peaksid oma koha leidma Horvaatia sadamalinnas Rijeka'is. Kodu sädelevatele sinistele vetele ning linna Korzo promenaadi ääres on palju kohvikuid ja restorane. Lisaks leiab sealt mõne vaikse koha, kus Horvaatia päikese kätte end hetkeks unustada.

4. Liikuvale ja energilisele: Sydney, Austraalia


Neile, kes soovivad kesklinna energiat ja hõlpsat juurdepääsu randadele, on Sydney just teie jaoks. Sydney on kõrgelt hinnatud kaugtöö infrastruktuuri poolest, pakkudes suurepäraseid interneti-kiiruse ja -võimsuse ning mitmesuguste koostööpindade jaoks mitmekülgseid võimalusi kõigile.

3. Rannikul elamiseks: Valencia, Hispaania

See unistav rannalinn sobib suurepäraselt päikest otsivatele kaugtöötajatele, kus on palju liivarandu. Valencia kuulub ka kaugtöötajate jaoks ühe taskukohaseima linna hulka, kus on odav majutus ja suurepärane juurdepääs ühistranspordile.

2. Taskukohane eelarve: Tallinn, Eesti

Eesti on üks digitaalselt kõige arenenumaid riike maailmas, mis teeb hõlpsaks ka kaugtöö tegemise. Tallinna taskukohased hinnad ning hea ligipääs majutusele ja ühistranspordile pakub kaugtöötajatele kõike, mida hing ihaldab.

1. Akadeemiline unelm: Krakow, Poola

OVO võrgustiku poolt parimaks kaugtöötajate sihtkohaks nimetatud Krakowis asub üks maailma vanimaid akadeemilisi asutusi nagu 1364. aastal avatud Jagelloonia ülikool, mis kuulub järjekindlalt maailma parimate ülikoolide hulka.

Lisaks ulatuslikele akadeemilistele võimalustele on Krakow koduks ooperimajale Opera Krakowska, kus igal aastal lavastatakse keskmiselt 200 etendust. Kui soovite sukelduda akadeemiasse ning ooperiringkonna maailma, siis miks mitte rajada kodukontor Krakovisse?