Võsu supelrand

Võsul, Lahemaa rahvuspargis, asub siinsete puhkajate üks lemmikuid liivarandu. Rannas on vetelpääste, riietuskabiinid, WC ja duši võimalus. Aktiivsed puhkajad saavad mängida erinevaid pallimänge või treenida välijõusaalis, lapsed kiikuda ja läheduses mänguväljakul mängida. Suuremaid lapsi ootab pump track rulluiskude ja BMX-ratastega katsetamiseks. Suvehooajal saab rannast ka karastusjooke ja suupisteid osta. Lähimad söögikohad ja kauplus asuvad Võsu alevikus, paarsada meetrit rannast. Rannas levib ka traadita internet.

Võsu supelrand

Mändjala supelrand

Mändjala supelrand on Eesti kõige lõunapoolsem rand. Kui päike mõnusal rannaliival liiga hakkab tegema või janu kimbutab, ootavad Sind rannabaar, rannatoolid ja mändide vahele riputatud võrkkiiged. Lastele on randa rajatud mänguväljakud ning Saaremaa suurim liivakast. Mändjala Kämpingus on avalikuks kasutamiseks laste mänguväljakud, kämpingu lahtiolekuaegadel WC'd ja väikese tasu eest saab dušši all käia. Hooajal on avatud ka rannabaar.

Mändjala supelrand

Kuressaare supelrand

Kuressaare Supelrand on üks soojema mereveega liivarandasid Eestis. Tänu madalaveelisele ning kiiresti soojenevale lahele on see väga sobilik lastega peredele. Randa on paigutatud välitualetid ja riietuskabiinid. Lastele on rajatud atraktsioonidega mänguväljak, kus on nii ronimist, kiikumist kui liivas hullamist, lapsevanemad saavad aga kõike mugavalt jälgida.

Kuressaare Supelrand

Verevi järve rand

Elva linna üks tuntumaid objekte on Verevi järv. Rannale annab lisaväärtust hüppetorn, rannavõrkpalliväljakud ning lastele mõeldud eraldi bassein. Vahetus läheduses asub Elva spordipark, kus leiab mitmed valgustatud jooksurajad, Elva linnastaadion ning tenniseväljakud. Seiklushimulised saavad ennast proovile panna Elva Seikluspargis, mille üks laskumine liugleb üle järve.

Verevi järve rand

Pirita rand

Pirita linnaosas asuv Tallinna suurim liivane supelrand on tallinlaste meelispaik soojal suvepäeval vaba aja veetmiseks. Rannas on riietuskabiinid, laste mänguväljakud ja pallimänguväljakud. Suvehooajal töötavad rannabaar, kioskid ning toimub kandekaubandus. Saad laenutada ka rannatoole.

Pirita rand

Pühajärve rand

Suvitushooajal ootab Pühajärve rand külastajaid oma puhta rannaliiva, ujumissilla, rannavolleplatside, mänguväljakute ning lehtlatega. Pühajärve pargist leiad terviserajad ning infotahvlid. Ratastoolis liikuvatele külastajatele on ehitatud spetsiaalne sild ja riietuskabiin. Pühajärve rannas tegutsevad suvehooajal kaks toitlustusettevõtet, paadilaenutus ja rannavalve. Pühajärv, mille ääres rand asub, on Otepää kõrgustiku ja looduspargi suurim järv.

Pühajärve rand

Paralepa rand

Supelranna vahetus läheduses on võimalus kasutada tasulist dušši ja WC-d Thalasso Spa hotell Fra Mares. Randa on paigutatud välitualetid, riietuskabiinid, on laste mänguväljak, võrkpalliplats, saab osta kergemaid suupisteid, jäätist ja karastusjooke.

Paralepa rand

Tamula järve rand

Tamula järve rand asub Võru linnas Tamula järve kaldal. Rand on huvitavalt kujundatud, kaasaegselt haljastatud ja korrastatud, varustatud riietuskabiinidega, erinevaid tegevusi pakkuvate atraktsioonidega. Saab mängida jalg- ja võrkpalli, turnida võrgul, ehitada liivalosse, päevitada murul või liivarannal. Rannapromenaad on jalutamiseks pikk lausa 800 meetrit, mis algab Tamula hotelli juurest ja kulgeb Roosisaare sillani. Tamula järve rand on üks Lõuna-Eesti 30-st avastamist väärt paigast, mis on tähistatud National Geographicu kollase aknaga.

Tamula järve rand

Pärnu rand

Kesklinnast veerandtunnise jalutuskäigu kaugusel asub kuulus Pärnu liivarand. Tänu madalaveelisele ning kiiresti soojenevale lahele on Pärnu rand väga sobilik lastega peredele. Pargivöönd pakub varju külmade põhjakaarte tuulte eest. Pärnu rannas on lõbusaid lasteatraktsioone, kiikesid, surfivarustuse laenutus, minigolf, palju jäätist ja muud kosutavat. Romantikute meelispaigaks on kõigil neljal aastaajal Pärnu rannapromenaad.

Pärnu rand

Narva-Jõesuu rand

Narva-Jõesuu on kuulus ainulaadse looduskeskkonna poolest. Omapärase männimetsaga ääristatud peene liivaga Narva-Jõesuu rand on Eesti üks pikimaid mererandasid, kulgedes 9,5 km ulatuses mööda Soome lahe lõunakallast. Mööda mereranda kulgeva rannapromenaadi äärde jäävad ka istumiskohad ning osad neist lõkkekohtadega. Vetelpäästega rannas on rannavolleplats, atraktsioonid lastele, riietuskabiinid ja välidušš. Narva-Jõesuus on tasuline parkimine.

Narva-Jõesuu rand

Rohkem infot randade ja Eesti ilusate paikade kohta leiad Puhkaeestis.ee koduleheküljelt. Randa minnes kontrolli seal lehvivat lippu: kui lipp on roheline, siis võib minna rahuliku südamega ujuma.

Veetemperatuurid

Võsu supelrand: 22 kraadi

Mändjala supelrand: -

Kuressaare supelrand: 24 kraadi

Verevi järve rand: 21 kraadi

Pirita rand: 21 kraadi

Pühajärve rand: 24 kraadi

Paralepa rand: 20 kraadi

Tamula järve rand: 24 kraadi

Pärnu rand: 21 kraadi

Narva-Jõesuu rand: 21,7 kraadi


Temperatuurid on võetud ilm.ee koduleheküljelt.