Ja tõepoolest, me oleme seda märganud – Eestist pärit reisijate jaoks on Valmiera väga populaarne sihtkoht, kuhu nad sõidavad regulaarselt mitte ainult ostlema, vaid ka maitsvat toitu ja kultuuri nautima, turismiatraktsioone külastama ning ka ööbima, veetes siin mitu päeva. Kuna sel aastal on puhkuse ajal soojematesse riikidesse reisimine piiratud, kutsume eestlasi puhkama lähimate lõunanaabrite juurde – Lätti, siia Valmierasse ja Valmiera maakonda!

„Kohtume alati naeratusega, sest naeratus on armastuse algus,” ütles ema Teresa. Naeratus on külalislahkuse üks olulisemaid näitajaid ja kuna huumor pole ei eestlastele ega lätlastele võõras, oleme koostanud spetsiaalse veidi satiirilises meeleolus videolugude sarja. Seal selgub kõige eestisõbralikum linn – Valmiera, kuhu ootame oma külalisi külla! Esimest videolugude sarja saab vaadata siit!

Oleme kuulnud, et esimene sõna, mille eestlased läti keeles selgeks õpivad, on saldējums (jäätis) ja tundub, et enamasti teatakse ka seda, mis on Valmiermuižas alus (Valmiermuiža õlu). Kuid kas teadsite, et Valmiera maakond on ilmselt ainus koht Lätis, mille linnapea on sündinud Eestis?

Valmiera muuseumis toimuvad regulaarselt Eesti kunstnike näitused, restoranides ja kohvikutes on menüüd saadaval ka eestikeelsetena ning Valmiera tervitab eestlasi külalislahke tervitusega „Tere tulemast Valmierasse!”.

Publikut armastab Eestis sündinud näitleja Januss Johansons, kelle etendusi näeme Valmiera Draamateatri laval. Linnas on ka tasuta audiogiid, mis võimaldab tutvuda enam kui 50 vaatamisväärsusega eestikeelse tõlkega, samuti on eesti keeles saadaval turismiinfot nii digitaalselt aadressil visit.valmiera.lv/ee kui ka suhtlusvõrgustikes, samuti erinevates turismimaterjalides.

Oleme teile ette valmistanud ka eriti sõbraliku üllatuse! Minge aadressile www.eestisobralik.lv, sisestage oma nimi ja võtke Valmiera eestikeelne tervitus vastu! Jagage pilti sotsiaalmeedias ja ka teised saavad teada, et Valmiera on kõige eestisõbralikum linn!

Jaga
Kommentaarid