Kõige tihemini jäävad Kreetal silma kitsed, nii päevasel ajal vabalt hulkuvad kodukitsed kui Kreeta kaljukitsed, keda kohalikud kutsuvad kri-kri’ks. Samuti püüavad pilku kotkad, keda siin on tõesti palju kaljude kohal tiirutamas. Väiksemaid elukaid on keerulisem tabada, sest nad poevad vilkalt peitu. Nii ma võin ainult väita, kui ilusaid ja värvilisi sisalikke ja gekosid ma nägin, aga uskuda mind ehk ei maksa, sest fototõestust saada ei õnnestunud. Küll aga olid nõus poseerima üks madu ja üks krabi ning loomulikult tsikaadid. Lisaks muidugi tavalisemad loomad nagu koerad ja kassid, kes Kreetal tihti vabalt elavad ja igaühelt süüa saavad. Muide, Kreetal elavad ka haruldased, ainult siin saarel leiduvad metskassid, aga et neid kohata, peab ikka väga vedama. Samuti on siin koroonapandeemia-aegse turistiikalduse tõttu tagasi suured merikilpkonnad, aga ka neid näha pole just lihtne.

Vaata galeriist, keda Reisijuhil Kreetal kaamerale jäädvustada õnnestus. Kõik 50 pilti on varustatud selgitavate pildiallkirjadega, nii et saab ka pisut teadmisi looduse kohta.

Tsikaade oli siin galeriis palju, aga nende puhul tuleb küll öelda, et tuhat pilti ei ütle seda, mis üks video. Nad on ühed äärmiselt lärmakad tirtsud — teatud kohtades peab neist lausa üle karjuma, kui tahad oma vestluskaaslasi kuulda (selles videos lärmavad nad siiski veel võrdlemisi mõõdukalt — suuremaks lärmiks läks pimedas, kui enam filmida ei näinud). Vaata videost, kuidas tsikaadiproua tagurdab ja laulab (ainult emased laulavad, isased on terve oma elu viisakalt vait). Andestust, et video on artiklivaates mittesobivas püstipidi formaadis, aga ei saanud seda hoogsat tagurdamist muudmoodi hästi peale.


Kreeta vaateid ja inimesi saad imetleda SIIN.

Galerii Kreeta kaunitest randadest leiad aga SIIT.

Reisile viis meid Tez Tour Estonia.

Jaga
Kommentaarid