Tallinnas merepeol Sail Tallinn ootab programm viies sadamas kuuel laval ning kokku esineb üle 200 artisti. Muidugi ootavad ka elamused merel: nii SUP-laua, kanuu, purjeka kui ka paadiga. Seda kõike saadab värske kala. Pidu sobib kogu perele. Tallinnas Kadriorus saab näha tipptasemel sporti, kus võistlevad tulevikulootused: toimuvad U20 Euroopa meistrivõistlused kergejõustikus, kus osaleb 1000 noorsportlast 48st Euroopa riigist.

Merepidu. Foto: Puhka Eestis

Lõuna-Eestis on paljude fännide kaua oodatud Rally Estonia. Visit Estonia teeb suursündmusega koostööd Eesti tutvustamiseks nii publikule kui ka rahvusvahelise telepildi heaks. Täna õhtul toimub suusatamise demonstratsioon, ehtsal lumel sõidab „Ringvaate" toimetaja Jüri Muttika vintage-suuskadel ja klassi näitab ka eelmise Tartu maratoni võitja. Põrgupõhja ala sissepääsu juurde on loodud müütiline Eesti põrgu ning liitreaalsuse abil elustub Kalevipoeg, ilmselt esimene liitreaalsuse karakter rahvusvahelises live-spordiülekandes.

Tartus jätkub autovabaduse puiestee, kus masinatelt on ruumi võtnud huvitavad sündmused ning samuti saab Eesti vaimupealinnas etnorokkida: Aparaaditehases on laval armastatud kodumaised artistid. Lõuna-Eestis on festival ka Setomaal, kus Ostrova festivalil mängitakse muusikat folgist rokini ja tippartistide kõrval astuvad lavale ka alles muusikuteed alustavad seto noored.

Folk rokib Tartus. Foto: Maris Savik

Saare ilu ja folkmuusikat saab nautida Hiiu folgil, alkovabal kogu pere festivalil. Peale kontsertide on mõnus kogu perega osaleda arvukates õpitubades: näiteks õpetavad Puuluubi mehed hiiu kannelt mängima, filmimees Mikk Rand kutsub Kinobussi filmi tegema, mitmel häälel saab laulda nii autentseid rahvalaule kui ka Veljo Tormise loomingut ning õpitu ka ette kanda. Naabersaare on vallutanud hoopis Enduro võistlejad: maailmameistrivõistluste etapp on kokku toonud üle 150 osaleja rohkem kui 20 riigist.

Teel suvepealinna saab kogu perega läbi hüpata aurupäevadelt, mis on vahva võimalus tutvuda ajaloolise raudteega. Pärnusse jõudes saab aga lisaks rannale nautida tänavatoitu, algab kunstinädal installatsioonide, skulptuuride ja performance'itega ning ratsavõistlusel Pärnu rannaliival kappavad Eesti tippratsanikud parimate hobuste seljas.

Ratsavõistlus Pärnus. Foto: Puhka Eestis

Haapsalu on džässilainel TaFF:festiga, kus džässiga põimuvad teisedki muusikastiilid ning Vormsil saab kogeda Jarek Kasari, Singer Vingeri ning Vormsi juurtega reiviräpikollektiivi Põhjakiht abil Vormsi Vaibi. Nädalavahetusele paneb kena punkti pühapäeval Kasepääl toimuv rääbisefestival.

TaFF.fest. Foto: Puhka Eestis

Kuna põnevaid sündmusi on sedavõrd palju, et kõik hea siia ei mahtunud, siis saad enne otsustamist kiiresti ülevaate siin.