EfTEN kapitali tegevjuhi Viljar Arakase sõnul on nende hotellil Palace nüüd hakanud lõpuks hästi minema. Ta tõi välja, et juuni oli esimene kuu kriisi algusest, kui jooksvad kulud olid väiksemad kui tulud. Ta ütles, et kui tavaliselt on Tallinnas soomlased võtnud umbes 50 protsenti hotellitubadest, siis sellel aastal on nad pidanud võtma nende asemel vastu spordigruppe ja muid pakkumisi, millele kaks aastat tagasi oleksid ei öelnud.

Arakase sõnul ei saa Tallinna hotelliturul ilma soomlasteta hästi minna, kuid samas Tallinnast väljaspool on hotellid sellel aastal teinud rekordeid.

Arakas ütles, et tema arvates hotellipidajad riigilt toetusi ei peaks saama. Tema sõnul oli see põhjendatud eelmisel kevadel, kui arvati, et kriis on lühiajaline. "Täna, kui seda on peaaegu poolteist aastat olnud, saame öelda, et see ei ole lühiajaline, see toob kaasa majanduse struktuurimuutuse," ütles ta.

Arakase sõnul tuleb sellest puhastustulest läbi minna ning see on valus protsess. Tema sõnul peab osa hotelle ennast sulgema või kujundama ennast ümber hosteliteks või pikaajalisemateks majutusasutusteks.