Amalfi rannik – fantastiline loodus, helesinine ookean ja mägilinnakesed


Amalfi rannik, tuntud ka kui sidrunirannik, on üks Itaalia ihaldatumaid turismisihtkohti. Kitsad, sidrunipuudega ääristatud mägiteed meelitasid juba pärast II maailmasõda saksa ja ameerika turiste. Samuti on see UNESCO maailmapärandisse kantud piirkond olnud eelistatuimaks sihtkohaks Inglismaa aristokraatidele ja kõrgklassile. Ka praegusel ajal leiavad sinna tee teiste seas just need turistid, kes ülimalt luksuslikku puhkust igatsevad.

Amalfi ranniku eriilmeliste linnakeste valikust leiab omale südamelähedase igaüks. Sorrento, Positano, Amalfi, Furore on küll kõik oma detailides erinevad, kuid kannavad endas ühist Itaalia veetlust. Eriti luksusliku kogemuse saamiseks õhtusta näiteks Michelini tärniga restoranis Ristorante La Caravella, mis serveerib kohalikku toitu modernses võtmes. Suurepärast majutust pakub viietärnihotell Hotel Santa Catarina, mis oma lopsakate aedade, hingematvate merevaadete ja ülima mugavusega on ideaalne ka pikemaks peatuseks.


Hotel Santa Catarina, Amalfi. Foto: Hotel Santa Catarina

Cinque Terre ja Portofino – sajandeid vanad kalurikülad flirtimas veiniistanduste ning maaliliste merevaadetega

Mööda Itaalia lõunarannikut põhja suunas liikudes jõuame külluslikku puhkust nautivate reisijate meeliskohta – Cinque Terre’i. Cinque Terre on piirkond Liguuria maakonnas, mis koosneb viiest külast: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ja Riomaggiore. Samuti nagu Amalfi rannik, on ka Cinque Terre kantud UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Cinque Terre’i muudab omapäraseks ja ehk ka veelgi ahvatlevamaks asjaolu, et selle piirkonna asulatesse viivad vaid üksikud autoga läbitavad teed. Seega on mugavaim viis nn viie maa külakestesse saada rongiga või mööda veeteid. Oma mere kohale kõrguvate terrassidega muudab raske ligipääsetavus Cinque Terre’i eriti magusaks pelgupaigaks just neile, kes muu maailma eest hetkeks varju soovivad leida. Rendi näiteks paat ja naudi imelist päikesetõusu või -loojangut vaatega Cinque Terre’i maalilistele külakestele, seltsiks värsked mereannid ning kohalik kvaliteetvein.

Kes juba Cinque Terre’is, võiks kaaluda ka Portofino külastamist. Portofino oli varem väike kaluriküla, kuni 19. sajandi lõpus üha enam Briti ja teisi Euroopa aristokraate seda puhkuse eesmärgil külastama hakkas. Aastaks 1950 oli turism asendanud kalastuse kui Portofino põhilise majandusharu. Portofino kristallselget merd ja rannikut kaunistavaid värvilisi maju hindavad teiste seas kõrgelt ka näiteks Beyoncé, Jay Z ja Steven Spielberg, kes on korduvalt linnakest külastanud ning oma reisi jooksul peatunud hotellis Belmond Hotel Splendido.

See 15. sajandi kloostrisse ehitatud viietärnihotell lummab oma katuseaedade, marmorist vannitubade ja fine-dining-restoranidega. Naudi päikeseloojangu kõrvale kohalikke suupisteid ja värskendavaid jooke ning võid kindel olla, et naudid luksust Itaalia moodi kogu oma eheduses. Kui soovid sarnast kogemust nagu eelmainitud Hollywoodi kuulsused, siis PrivateUpgradesi kaudu broneerides saad nautida lisahüvesid, nagu tasuta massaažid, tasuta lisaööd, VIP-staatus ja palju muud.


Ava Gardneri sviit, Belmond Hotel Splendido. Foto: Belmond Hotel Splendido

Capri saar – privaatsus, võluvad rannad ja värsked mereannid

Capri saar pole asjata üks Itaalia hinnatumaid sihtkohti. Ühtmoodi meelepärane nii ühepäevase reisi huvilistele kui ka pikema puhkuse nautijatele, pakub Capri midagi kõigile. Väike saar, kus 2011. aastal elas vaid ligi 14 000 inimest (võrdluseks, Kuressaares elas 2015. aastal 13 500 inimest), oli tunnustatud sihtpunkt juba Rooma impeeriumi ajal. Nimelt tegi saare tuntuks keiser Tiberius, kes lasi sinna ehitada ühe esimestest villadest – Villa Jovise. Hiljem on Capri saarel teiste seas elanud ka eestlastele tuttav Jakob von Uexküll.

Luksusliku puhkuse soovijatele on Capril pakkuda nii mõndagi, alustades vaadetega ühele põhilisele Capri sümbolile – Faraglioni kaljudele ning lõpetades imeliste randade ja suurepäraste toitudega. Üheks prestiižseimaks hotelliks võib pidada Hotel Caesar Augustust. Selle viietärnihotelli ehitas 1850. aastal jõukas saksa ärimees ja pärast erinevaid omanikke muudeti see hotelliks alles 1995. aastal. Hotel Caesar Augustus, hinnatud üheks Itaalia parimaks hotelliks, pakub suursuguseks puhkuseks imelisi vaateid nii Napolile kui ka Vesuuvile ja kirsiks tordil on Capril ainulaadne infinity-bassein. Puhkuse Hotel Caesar Augustuses saad broneerida PrivateUpgradesi lehel.


Hotel Caesar Augustuse infinity-bassein. Foto: Hotel Caesar Augustus.

Vihje: kui soovid nautida kõiki lisahüvesid, mida luksushotellidel pakkuda on, tasub broneering teha PrivateUpgradesi lehe kaudu. PrivateUpgradesi kaudu broneerides saad nautida lisasid, nagu tasuta ööd, tasuta massaažid, hotellikrediit, VIP-staatus ja palju muud.

Reisimise info seoses COVID-19 viirusega

Alates 21. juunist 2021 tunnustatakse Itaaliasse sisenemisel Euroopa Liidu digitaalset COVIDi tõendit. Sellega saab tõendada täielikku vaktsineeritust, viiruse läbipõdemist või koroonaviiruse SARS-CoV-2 negatiivse tulemusega PCR-testi või antigeeni kiirtesti. Kiirtest peab olema tehtud 48 tundi enne riiki sisenemist. Testimisnõue kehtib alates 6. eluaastast.

Lisaks tuleb enne Itaaliasse sisenemist täita digitaalne Passenger Locator Form ja Itaalias viibivatel või sinna sisenevatel reisjatel on soovituslik laadida alla koroonarakendus IMMUNI.

Kui riiki sisenejal puudub nõuetekohane sertifikaat või kui reisija on eelneva 14 päeva jooksul viibinud kõrge nakatumisnäitajaga mitte-ELi riigis, kehtib 10-päevane karantiininõue. Rohkem infot Välisministeeriumi Reisi Targalt veebilehelt.

Jaga
Kommentaarid