Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on hea meel näha reisimisvõimaluste ning nõudluse märgatavat kasvu. „Hea meel on tõdeda, et Tallinna lennujaamas käib jälle elu ning inimesed, kes on piirangute tõttu pikalt kodus pidanud olema, on taas lennureisid üles leidnud. Suurt huvi reisimise vastu kinnitavad ka lennufirmad, kes tihendavad suure nõudluse tõttu juba lennugraafikuid ning avavad ka uusi liine. Otselendude eelistamise kinnituseks võib pidada ka huvi kasvu tšarterlendude vastu, mida kasutas 21% kõigist reisijatest.“

Pärgmäe sõnul on jätkuvalt oluline teha kodutööd ning viia end enne reisile suundumist kurssi sihtriigi nõuetega. „Alates 01. juulist on Euroopa Liidus kasutusel ühtne COVID-i digitõend, mida aktsepteerivad kõik EL-i liikmesriigid ning lisaks ka Liechtenstein, Island ja Norra. Ühtne tõend lihtsustab kindlasti reisimist ning soovitus on ennast enne reisile asumist kindlasti vaktsineerida. Kõik Euroopa Liidu liikmesriigid on nõustunud leevendama kehtestatud piiranguid kooskõlastatult ning hoiduma täiendavate piirangute kehtestamisest välja arvatud juhul, kui see on rahva tervise kaitseks vajalik,“ rääkis Pärgmäe ning lisas, et seetõttu on oluline tutvuda nii sihtriigi kui ka vajadusel transiitriigi nõuetega, et kindlustada võimalikult sujuv lennureis.

Juunis lisandusid otselennud Viini ja Dublinisse (Ryanair) ning Nice’i (AirBaltic), lisaks alustas Norwegian lende Tallinna ja Oslo vahel. Kokku toimusid lennud 25 erineval regulaarliinil. Juuli algusest lisandusid otselennud Zürichisse Šveitsis ja Roomasse Itaalias. Tellimuslendudest olid kõige populaarsemad Türgi, Bulgaaria ning Kreeka sihtkohad.

Juunis teenindati kokku 2424 lennuoperatsiooni, mis teeb keskmiselt 80 maandumist ja õhkutõusu päevas. Poole aasta kokkuvõttes on lennujaama läbinud 283 495 reisijat ning toimunud 9725 lennuoperatsiooni.