Odou asub Küprose suuruselt teise linna Limassoli ning suuruselt kolmanda linna Larnaca vahel Troodose mägedes. Viimastel andmetel põleb koguni 55 ruutkilomeetri ulatuses metsa, põõsastikku ning elumaju, vahendab Küprose väljaanne Politis. Tegemist on ajaloo suurima metsapõlenguga Küprosel.

"Me tegelesime kustutustöödega öö läbi. Tuletõrje jätkab metsa kustutamisega ning koduta jäänud inimeste majutamisega. Kohe kui päike tõusis, lisandusid kustutustöödele ka lennukid," rääkis Küprose tuletõrje pressiesindaja Andrea Ketti.

Kustutustöödes osalevad 70 tuletõrjebrigaadi, 11 lennukit ning seitse helikopterit. Lisaks Küprose enda tuletõrjebrigaadidele on abi palutud ka Kreekalt, Iisraelilt ning Itaalialt.

Tulekahjus on seni hukkunud 4 inimest. Tuletõrjujad leidsid nende põlenud auto ning mõnda aega hiljem ka söestunud surnukehad. Tegemist oli Egiptusest pärit välistöölistega.

Õnnetuspaika käis oma silmaga vaatamas ka Küprose president Nikos Anastasiades, kes nimetas juhtunut "suurimaks targöödiaks alates 1974. aasta Türgi sissetungiks Küprosele".

Kreeka ajaleht Proto Thema kirjutas veidi peale keskpäeva, et Küprose politsei arreteeris seoses põlenguga 67-aastase mehe. Tunnistajate sõnul on just tema põlengu tekkimise taga. Nimelt olla mees 45-kraadises kuumuses kulu põletanud. 67-aastane kahtlusalune eitab igasugust seost põlenguga. Vastavalt Küprose seadustele võidakse meest vahi all hoida kuni kaheksa päeva.

Fotod põlengust:
Metsatulekahju Küprosel
Metsatulekahju Küprosel
Metsatulekahju Küprosel