Tänu uutele testimispunktidele on testimine nüüd veelgi mugavam. „Kaubanduskeskustes asuvates testimispunktides on lihtne muude asjaajamiste ja poodlemise kõrvalt kiiresti ka test ära teha. Inimene, kes testi vajab, ei pea selle tegemiseks liigselt aega kulutama ega kuhugi eraldi sõitma ning saab testi tulemuse ja sertifikaadi oma e-mailile juba 30 minutiga,“ kommenteeris Confido testimis- ja vaktsineerimistegevuse juht Liis Ader. „Kindlasti on oluline aga ka kaubanduskeskuses testi tegemiseks aeg ette broneerida,“ ütles Ader. Aja saab broneerida Confido kodulehel.

Suvel on reisimine oluliselt lihtsamaks muutunud ja viimasel ajal on väga palju reisijaid, kes vajavad laevale või lennule pääsemiseks antigeeni testi sertifikaati. „Et tagada testimise võimalus mõlemas sadama terminalis, avasime lisaks D-terminalile testimispunkti ka A-terminalis. Uue testimispunkti avamisega saame kindlustada võimekuse teenindada kõiki soovijaid ja aidata inimestel oma reisi turvaliselt ja mugavalt alustada,“ rääkis Ader.

Suviste puhkuse- ja reisiplaanide tegemisel on oluline esmalt välja uurida sihtriigi nõuded sisenemiseks. „Üha enam riike aktsepteerivad sisenemisel antigeeni testi tulemust. Test peab enamasti olema tehtud kas 48 või 72 tundi enne reisi. Kuna riigid võivad sisenemise nõudeid muuta ilma pikema etteteatamiseta, tasub need vahetult enne uuesti üle kontrollida,“ soovitas Ader.

Antigeeni teste aktsepteerivad riigid on järgmised: